20 april, 2024

Pret-ty-tema: Hårvård/hårfärg – hur tar vi hand om vårat hår?

Pret-tys nätverk har ju lagts ner, men det hindrar ju inte att veckans tema finns kvar! Temat för vecka 11 (alltså veckan som just passerat) är Hårvård/hårfärg – hur tar vi hand om vårat hår? och det var Nekoi som kom på det.

Ni vet ju som bekant att jag har kort helblonderat hår. Jag har alltid haft en ”whatever”-attityd till mitt hår, håret på huvudet är inte det jag gillar mest på denna kropp direkt. Jag minns när jag gick på dagis, det gick en tjej något år yngre än mig på min avdelning som alltid hade så fint flätat hår. Varje dag hade hon olika frisyrer – medan jag gick omkring i mitt spikraka tunna hår. Självfallet klippte jag håret själv någon gång också, mitt hår och jag har nog aldrig tyckt om varandra.

Karins många ansikten - eller hårstilar från 4-17 år.

De senaste 15 åren har mitt hår alltid varit färgat eller blekt. Jag har haft alla färger från blont till svart till rött till brunt. Dock aldrig i starka rosa eller blå färger, även om jag ville det ett tag. Jag har haft långt hår, men klippte page i ettan i gymnasiet och sen dess har jag inte riktigt orkat spara ut det trots att jag försökt.

Jag resonerar som så att ”spela roll om det blir förstört, det är ju så kort så det bara är att klippa av”. Vilket jag ju också gjorde då jag försökte bleka bort det bruna håret som blivit grönt. Jag tvättar håret varje dag och kletar i en massa produkter som gör håret strävare och fluffigare. Hår för mig är ett dött material, det spelar inte så stor roll vad jag gör med det.

Och nej, jag gillar fortfarande inte mitt hår men nu vet jag iaf vad jag ska göra med det! :D

Nästa vecka är temat fotvård…