27 april, 2024

Tjejer, sola inte solarium!

Nej, hon har inte BH på sig. På bilden alltså. Aj! Bild lånad från Aftonbladet.

Ni kanske tycker jag är en mossig gammal kärring nu, men tjejer: sola inte solarium! Jag solade en del i solarium när jag var yngre, men jag har aldrig solat så mycket att jag faktiskt fick en ordentlig bränna. Jag tycker det är för tråkigt, men framförallt är det ju inte nyttigt att sola i solarium. Tyvärr har jag också bränt mig rätt mycket i mina dar så jag kommer säkerligen få känna av konsekvenserna senare, framförallt på axlarna.

Jag solar gärna utomhus men är rätt noga med solskydd iaf. Men jag förstår inte det där pepparkaksbruna modet. Det är inte snyggt på blonda tjejer. Där är en grej som är lite rolig med Facebook, alla mina klasskompisar från högstadiet ser bra mycket äldre ut än mig eftersom de solat så mycket. Anders tror alltid att de är äldre än 35 när han ser dem på bild.

Här har ni en annan tjej som råkat riktigt illa ut! Gör inte samma misstag!

14 tankar på “Tjejer, sola inte solarium!

  1. Amen! Jag har hittills betalat ungefär 15000 spänn för att fixa de hudskador jag ådragit mig pga solariesolning! De slantarna får man många nagellack för, right? Så jag håller mig till måttligt med äkta sol och solskyddsfaktor 30 hädanefter, för det blir attans så mycket billigare:)

  2. Klart tjejen är dum i huvudet. Något borde skolan och föräldrarna lärt henne. Förbud mot obemannade solarier är overkill. Det är bättre att föräldrarna lär fjortonåringar att ta ansvar för vad de ställer till med. Det går inte att ha vuxna som övervakar allt och fjortonåringar måste kunna tänka själv.

  3. Ja, det är möjligt, eller så ville hon bara vara som alla andra. Min varning handlar mest om er. Sola inte solarium och var rädd om er hud!

  4. Nej men fyyy!
    Som rödhårig har jag aldrig solat speciellt mycket och lärde mig att smörja in mig med spf tidigt.
    Dessutom orkar jag inga längre stunder i solen utan föredrar skuggan för det mesta.
    Kanske även är därför ingen tror att jag är äldre än 25. :0)

  5. där får hon skylla sig själv…om du har en kritvit brittisk hud ska du väl ändå inte sola i 20 min eller hur länge hon nu solade…
    du får anpassa tiden efter huden…och man blir inte brun direkt från vit bara för du sola länge…

  6. Jag brukar sola en halvtimme när jag väl solar och det går hur bra som helst för mig så det är mer blekfisen som överskattat sin huds förmåga, det vill säga hon får skylla sig själv!

  7. Jag skulle hålla mig undan solarium oavsett! Blek hud är finare än artificiell solbränna och jag föredrar hud som ser fräschare ut längre.

  8. Jag var tonåring på 80-talet när ALLA skulle vara perfekt gymmade och solariebruna (läs: orangea!)och givetvis hakade jag på trenden… Jag brände aldrig sönder mig som tjejen på bilden, men brun var jag iaf, sommar som vinter. När så de första varningarna dök upp ang. solariesolning lade jag av, men tydligen var min hud redan skadad av solningen. 20 år senare började jag få brustna blodkärl i ansiktet och på överkroppen och till slut såg jag ut som en jävla pizza! Men nu har jag fixat det mesta med laser och total frånvaro av sol:) Så skadorna kan dyka upp senare i livet, då man inte längre har en ung människas cellförnyelse och det är verkligen inte roligt! Önskar att jag kunde åka tillbaka till 1987 och örfila upp den stupida tonårsbruden som trodde att Lili&Susie was the shit ;)

  9. Kan bara instämma! Jag solar inte alls och är därför anemiblek året om. Hellre det än hudcancer och läderhud..! Min morfar fick just hudcancer vid blott 65 års ålder. (han hade jobbat barkroppad på bondfälten under hela sitt arbetsliv) De fick kapa armen och tungan på honom. :´( Men han dog ändå.

Kommentarer är stängda.