Det går framåt här på Sandgatan vad gäller våra nya familjemedlemmar! Rutinerna sitter bra, inget tjat på mat utanför den tid vi bestämt och de är otroligt sällskapliga och fina redan. Igår hade jag Uchi först i famnen och sedan i knät under ungefär 1,5 timme – ett otroligt framsteg! Konstigt att 4,3 kg katt inte kan kännas tung? Dock är det fortfarande bara Deshi som sover med oss i sängen, det är något med deras inbördes hieraki som vi inte riktigt upptäckt ännu.

Det är också tydligt att Deshi är Anders kisse och Uchi min. Deshi går ut i hallen och skriker när Anders går ut, sedan när Anders kommer hem klättrar han upp i hans knä och pussas. Väldigt sött och underbart för Anders! Uchi är alltså min, dvs han ligger i mitt knä och vid datorn när jag jobbar (inte just nu dock). Har säkert också med deras uppväxt att göra kan tänkas.

Vi var också hos veterinären i fredags, utan anmärkning på båda förutom Deshis kroksvans och omdömet ”Fin katt”. Nu är de också chippade och vi kommer ägarregistrera dem hos skk. Känns bra att ha det gjort! Förresten, ni som kan det här med vaccinering – vilka är nödvändiga och när? Måste maila fd ägarna och kolla vilka de fått också.

Nå, bildspam på två underbara herrar! Först Uchi.

uchi-14uchi-15uchi-16

 
Därefter Deshi.
deshi-13deshi-14deshi-15deshi-16

  1. Jag och min mamma har fått lite olika besked angående det här med vaccinering, så jag passade på att fråga sist gång. Det beror på vilket vaccin som är använt sedan tidigare, så be förra ägaren om kissarnas vaccinationsintyg.

    De är helt ljuvliga!! :-)

  2. Båda är jättevackra! Jag fick inflammation i en slemsäck i armbågen när Signe var liten och ville sitta i knät i timmar. Men efter hon fick Siv som kompis är hon mindre i mitt knä så det har läkt. Fast ibland saknar jag de där timslånga kramstunderna. Nu är det kanske en halvtimme, en timme max.

    • @Sminkan, Ja, jag saknar verkligen kramstunderna med Wendy. Hon var alltid med mig, med dessa har vi inte kommit dit ännu men jag hoppas åtminstone Uchi ska bli en riktig knäkatt.
      Skönt att höra att armbågen är bättre!

  3. Mina katter har tagit 2 vaccinationssprutor år 1. Detta är för kattpest och kattsnuva. Nu år 2 så skall man ta en spruta med, samma. Sedan har jag läst mig till att det rekommenderas var tredje år. Beroende lite på om de kommer träffa massa andra katter eller inte. Är så glad för er skull, de är så söta båda två. Riktiga hjärtekrossare ;)

Comments are closed.