Clinique var min första bekantskap av ett highend-märke, då var det min styvmamma som köpte deras 3-stegs serie till mig. Den passar tyvärr inte min hud, men de har en massa annat jag gillat under åren som gått. Nu kommer en nyhet vad gäller fukt under vintern – Moisture Surge Overnight Mask.

Jag har fått hem en tub att testa och det ska bli väldigt spännande att testa den, nu i kombination med min ABS.

Clinique introducerar nu Moisture Surge Overnight Mask

Lanseras i januari 2013

Huden är speciellt sårbar när det gäller fuktförlust under natten. För att ge huden en extra dos fukt som varar hela natten och dagen introducerar Clinique nu Moisture Surge Overnight Mask. En formel som arbetar medan du sover och ger dig en otroligt mjuk, slät och smidig hud redan nästa morgon.

Moisture Surge Overnight Mask tränger djupt ned i huden och fyller den med lugnande och närande fukt som samtidigt stärker hudens förmåga att behålla fukten. Så utnyttja de lugna nattimmarna fullt ut med den här masken som inte ska sköljas av och som arbetar under hela natten. Masken motverkar yttre faktorers skadliga påverkan på huden och arbetar hela natten med att återuppbygga huden med intensiv fukt.

100 procent oparfymerad. Oljefri. Täpper inte till porerna.

Moisture Surge Overnight Mask kostar 380 kr för 100 ml.

 

Jag hittar tyvärr ingen INCI, står inget på tuben och eftersom den ännu inte lanserats i Sverige finns den inte heller på Kicks.se. Men här är mer säljtext om själva innehållet:

1. Intensiv återfuktning

Sker genom en intensiv blandning av ingredienser som låter huden upprätthålla en optimal fuktbalans.

  • Aktiverat (-/+) vatten och bladextrakt från Aloe barbadensis: ett särskilt laddat vatten som förbättrar hudens optimala fuktnivå och verkar lugnande.
  • Trehalos och sorbitol: två sockerarter som tillsammans motverkar uttorkning och obalans i hudens fuktnivå.
  • Natriumhyaluronat: ger huden ögonblicklig fukt som gör den frisk och sund. Denna viktiga polymer kan behålla stora mängder vatten i huden, så att den känns fylligare, slätare och behagligare.

2. Barriärreparation och styrka

Uppnås genom en kombination av viktiga ingredienser som återskapar lipider och främjar långsiktig återfuktning av huden.

  • Murumuru-smör, utvunnet ur frön från Murmuru-trädet, vetekliexktrakt och olivextrakt: reparerar fuktbarriären och stärker hudens egen fuktbevarande förmåga.
  • Sheasmör, mangosmör, fettämnen från granatäpple: Mjukgörande växtextrakt som ger huden massvis av fukt både direkt och på längre sikt.

3. Lugnande ingredienser

Skyddar mot irritation från externa faktorer.

  • En kombination av extrakt från röda alger: dämpar irritation och skyddar mot yttre påverkan.
  • Koffein/sackaros: lindrar och lugnar huden.
  • Extrakt av Cladosiphon okamuranus från den japanska ön Okinawa: en effektiv och lugnande ingrediens som förhindrar irritationer.
  • Bisabolol: en antiinflammatorisk ingrediens som lugnar irriterad hud.
  • En kombination av antioxidanter: skyddar huden mot vardagens föroreningar och andra externa faktorer samtidigt som de bekämpar skadliga fria radikaler.
Okategoriserade