Min karriär på nya jobbet blev kort. Och inte särskilt naggande god heller. Genomförkyld hela veckan och nya rutiner till trots – de ansåg inte att jag passade in i gruppen. Det är ett tajt familjeföretag så det kan man ju förstå, men då kanske de skulle vara lite mer intresserade av mig för att lära känna mig? De frågade inte ens vad min sambo heter eller beklagade sorgen när jag nämnde att Wendy just dött.

Så, jag hade förmodligen inte trivts där heller särskilt länge. Kommer det en nyanställd kan man ju bjuda till lite, även om jag nog har mycket att skylla på mig själv.

Jaha, tillbaka till svältkost och existensminimum och jobb på Ekolådan!

Okategoriserade
 1. Men neeej vad ledsamt. Familjeföretag är som sagt svåra men av min erfarenhet har det oftast varit tvärtom, att jag ruttnat på dem först.
  Fy vad jobbigt men skönt att du har Ekolådan att falla tillbaka till, bättre än ingenting. Kram

  • @Tina (Beleza), Jag hade nog tröttnat på dem också rätt snabbt. Men så uselt av dem att döma mig så fort. Ekolådan är ju inte tillräckligt tyvärr, men bra än inget alls! =)

 2. Men vad tråkigt. :( Kunde de avgöra på så få dagar att du inte passade in i gruppen? Det tar ju tid att lära känna en ny människa. Det är förmodligen deras förlust. Jag känner ju inte dig men är säker på att det är så. Tänk vad mycket gratisreklam de redan har fått via dig. Hoppas du hittar något snart. Jag håller tummarna. Kram

  • @Pamsan, Tydligen! Det är deras förlust, det är deras företag som inte kommer synas lite mycket utan mig… Men äh, jag hade nog inte stått ut länge på det stället.

 3. Hm, det där tyckte jag lät himla dåligt av företaget. 3 dagar bara, hur kan man veta om det kommer funka med någon efter en sådan kort period? Du måste ju få komma in i arbetet, vänja dig vid arbete och arbetskamrater innan någon kan säga om det funkar eller inte. BAH, säger jag!

 4. Ämen fy fan! Helt seriöst, om det bara tog dem tre dagar att fatta det beslutet och utan att ge dig lite slack med tanke på att du varit sjuk, då undrar man hur deras kravspec var vegentligen? Ok, det kanske hade tagit hårdare om det hade dröjt längre men det här tycker jag känns väldigt underligt.

 5. Men nä, vad tråkigt! :( Och håller med föregående talare – hur visste de det efter bara tre dagar? Dålig stil! Och väldigt märkligt. Kramar och hoppas du hittar något nytt!

 6. Fy så tråkigt, men hur kunde dom avgöra på så få dagar och när du dessutom inte var frisk att du inte passade in? Dåligt är allt jag har att säga!

  Du hittar snart ett ställe som har vett att uppskatta dig och dina kunskaper!

 7. Men gud så konstigt! Hur kan de ha fått en rättvis bild av dig som person och kollega på så få dagar?? Du får försöka tänka som så att de hade inte vett att uppskatta dig, och det är meningen att du ska vara någon annan stans.
  Du verkar så framåt och driven! Deras förlust!!
  Kram!

 8. Näe, vad trist. Skickar empatitankar och hoppas det ordnar sig så du hittar ett annat jobb du kan trivas på och bli väl mottagen!

 9. Jag undrar jag om de inte hittade en annan till tjänsten med väldigt kort varsel… en annan släkting eller vän till en släkting kanske, nån de ville ha in oavsett CV och meriter. Och så är det enklast att säga att du inte passade in i gruppen. Annars låter det ju rätt drastiskt att ha gjort den bedömningen så snabbt, iaf utan att det varit några stora konflikter inblandade som gjorde att det var väntat.

  • @Cactus, Shit, den där teorin hade inte slagit mig förrän du skrev den! Låter mycket troligt! Undrar vem det blev bara… Tycker de agerat helt idiotiskt, kunde de inte avgjort redan på intervjun att jag inte passade in?

Comments are closed.