26 april, 2024
Okategoriserade

Fototriss: Ett motiv – på tre sätt

Dags för fototrissen igen, denna gång är temat Ett motiv – på tre sätt. Jag valde att visa den här bedårande ekorren som jag hade turen att stöta på för några veckor sedan. Till all lycka hade jag telezoomen med mig, så jag kom något lite närmare än jag kunnat annars. Ofta när jag är ute och fotar har jag bara min 50 mm med mig, inte mycket djurbilder blir tagna med den – let me tell ya! Men jag behöver verkligen nya objektiv som inte blir så himla brusiga…

Men denna ekorre alltså, hen satt där väldigt länge och mumsade fågelfrön, sedan sprang hen iväg upp i träd. Lägg märke till mittenbilden med tungan! Så bedårande!!!

Tänk alla de som aldrig lägger märke till allt smått omkring oss. Småfåglar, blommor och ekorrar. Vilket fattigt liv de måste ha!

57 tankar på “Fototriss: Ett motiv – på tre sätt

  1. Tack =) det är för bilder som du har här som jag bär med mig kameran överallt, tyvärr lyckas jag aldrig se några andra djur än kajorna och skatorna i princip..

  2. Underbart fint fotat! Vilken tjänstvillig liten gynnare ;) Jag retar mig också på när bilderna blir för brusiga (bättre kamera nu!) men det stör nog fotografen mer än betraktaren… På sina egna bilder ser man sånt så tydligt – när man ser andras bilder är man upptagen av att titta på själva motivet… Och som någon klok fotoperson sa i någon nätlektion: bättre med brus än en suddig bild… :)

    1. @photoartbyanna, Ja, brus är inte alltid fel, men blir störigt när motivet är så pass litet… Har ju en bra kamera egentligen men kanske var det alldeles för mörkt. Och tack! =)

  3. ÅH jag älskar ekorrar och denna var ju hur bedårande söt som helst ju! Härligt att du hade med dig zoomen när du fick äran att träffa denna söta krabat! Tokfina bilder som är perfekta för temat!

    Ha en skön söndag!

  4. Är tillbaka för att beklaga sorgen! Usch vad ledsen jag blir för din skull men hon fick ett väldigt långt liv med massor av kärlek! Har själv mardrömmar om denna dag….vill aldrig att det ska hända! Och min äldsta är den som har mitt hela hjärta…kommer dö om något händer henne! :O((

    Det känns väldigt oväsentligt nu men vill ändå svara på din fråga ang. objektiv. På mina tre bilder samt i princip alla kattbilder och alla andra bilder också för den delen, använder jag Canon 100 2,8 macro! Ett fantastiskt objektiv med perfekt brännvidd och är helt klart mitt allroundobjektiv! :O))

    Tack snälla för att du tycker mina kissar är vackra. Det ska jag hälsa dem! :O)

    1. @Anneli – A’la Foto, Tack så mycket, det är hemskt att det måste avslutas med döden, men det gäller ju att man njuter av varje ögonblick man får. Vi fick nästan 2 år i bonus av henne, enbart för att vi älskade henne så mycket….

      Tack för objektivtipset, har fått två förslag som jag ska kolla in =) Vore kul med ett bra objektiv till sommaren!

  5. Utan att ha sett alla veckans trissar så måste detta vara favoriten ♥ Så himla söt. Vilket zoom-objektiv har du? Jag fotar nästan bara med mitt 50mm-objektiv.

    1. @Lotta, Vad snällt sagt av dig, tack så mycket! =) Jag har ett Tamron 75-300 mm tror jag det är. Helt ok objektiv men finns ju bättre… Jag älskar min 50 mm, speciellt på mer närbilder! Men just skogsdjur är nog telezoom ett bättre val!

  6. Vilka underbara bilder! Jag älskar ekorrar de är så roliga att kolla på. Vi hade en i stugan som sprang under bordet på altanen när vi satt och åt. Han blev väldigt fotad :)

  7. Åh, så söt! Jättefina bilder!
    Själv har jag aldrig lyckats fånga en ekorre på bild…men jag hoppas få tillfälle till det frampå!

  8. Så ljuvliga bilder på den lille snyggingen!!
    Vilken tur att du hade oomen med dig så vi får se denna fina triss!!

Kommentarer är stängda.