Jag har fått två härliga Youngbloodprodukter att utvärdera, en ögonskuggepalett och en underbar guldig eyeliner (plus tillhörande pensel). Jag kommer använda dessa i dagens mejk, så ni får se hur de ser ut på den mejk jag visar upp senare idag.

Youngblood mineral cosmetics är en professionell makeup-serie vars produkter är gjorda av 100 % rena mineraler. Youngblood mineral cosmetics passar alla åldrar och alla hudtyper. Produkterna lugnar, läker och verkar anti-inflammatoriskt samtidigt som de täcker kvisslor, ärr och pigmentfläckar. Huden blir återfuktad och får en frisk och naturlig lyster.

I höst och vinterkollektionen från Youngblood är inspiration hämtad från Paris och består av produkter i neutrala nudefärgade nyanser för både ögon och läppar.

Pressed mineral eyeshadow Moulin Rouge.

En palett med fyra pressade mineralögonskuggor med en touch av parisisk flärd.

Paletten består av färgerna Can-Can – en varm skimrande persikofärgad skugga. Revue – en vaniljfärgad skimrande skugga. Cabarets – en chokladfärgad nyans med ett lätt rött skimmer samt Red Light – en matt orange-röd skugga.

Pris: 515kr

 

Incredible wear gel liner

En eyeliner i gelform i en brons- och metallicfärgad nyans. Produkten är vattenfast, lätt att applicera och sitter kvar hela dagen utan att irritera ögonen.

Pris: 275kr

 

Fine liner brush

En eyelinerpensel som fungerar perfekt ihop med Incredible wear gel liner. Ett långt handtag och en behändig spets på penseln gör att den både är bekväm att använda och ger bra precision.

Pris: 330kr

Lip Liner Pencil & Lipstick

En läppenna i en neutral beigefärgad nyans som ger definition och ett läppstift i en rosa/beige nyans som är både vårdande och återfuktande för läpparna.

Pris: 165kr respektive 250kr

Youngblood mineral cosmetics skapades för att fylla ett behov. Hudterapeuten Pauline Youngblood arbetade på en plastikkirurgisk hudvårdsklinik och upptäckte att patienterna hade vissa kosmetiska behov som läkarna inte kunde uppfylla.

Efter en operaton var huden känslig och hade synliga ärr och patienterna kunde därför inte använda vanlig makeup. Pauline Youngblood inledde då ett samarbete med läkare och kemister som tillsammans satte ihop en överlägsen formula av pulveriserade mineraler och pigment, och skapade således sitt eget puder som tillgodosåg patientens behov av en hudvänlig och naturligt täckande produkt. Resultatet blev den silkeslena och lätta ”Natural mineral foundation”, som kom ut på marknaden 1996. Produkten var unik i sitt slag och kunde användas av alla kvinnor, oavsett hudtyp.

Idag är Youngblood mineral cosmetics en pionjär inom mineral- makeup .

Serien har vuxit till en komplett makeup-serie som omfattar produkter för både ansikte, läppar och ögon samt verktyg så som borstar och penslar. Alla produkter är tillverkade av naturliga ingredienser av högsta kvalitet och är fria från parfym, mineralolja, talk och lanolin.

Jag har fått produkterna för utvärdering. Mitt omdöme påverkas inte av detta!

Okategoriserade