Jag är lite soltaliban. Visst är det skönt när solen äntligen kommer på våren, men efter att ha fått väldigt mycket bruna hormonfläckar är jag extremt noggrann med att smörja in mig med solskydd. Jag går aldrig ut med mindre än spf 30 och ska jag aktivt sola på stranden är det minst spf 50 som gäller i ansiktet. Jag smörjer också in de delar av kroppen som blir exponerade av sol, tex armarna när jag jobbar i t-shirt.

SkinPlans nya solskydd är lite fiffigt. Under korken finns en solmätare som mäter hur stark solen är och med hjälp av en tabell kan man avläsa hur länge skyddet räcker. Mycket spännande! Hoppas den inte gör huden fet och kladdig bara så jag kan ha smink under, annars får jag använda min andra solkräm med spf 30.

Gå INTE på MYTEN att ni inte behöver solskydd här i Sverige!!! Antalet hudcancerfall i Sverige ökar pga våra solvanor. Om du vill se en trevlig bild kan du ju klicka på den här länken! Läs mer om Hudcancer på Cancerfondens sida.

 

 

SkinPlan lanserar unikt solskydd som mäter UV-strålning

Många är så här års oroliga för att bränna sig i solen och det är ofta svårt att veta hur stark solen är och hur länge en solskyddskräm fungerar. SkinPlan Sun Control är en ny svensk patentsökt solskyddsprodukt med UV-­sensor på flaskan. Genom att läsa av hur stark solen är går det att se hur lång tid det tar innan man riskerar att bränna sig.

Nya SkinPlan Sun Control är en revolutionerande solskyddsprodukt genom sin förmåga att läsa av solens styrka och kombinera det med rätt hudtyp och på så sätt få fram antal timmar och minuter det går att vistas i solen utan att bränna sig.

Det är vanligt att man underskattar solens effekt men även en molnig dag här i Sverige kan UV-­ strålningen vara stark, vilket går att läsa av på Sun Controls UV-­sensor. Trots att man har solskyddskräm går det bara att vistas i solen en begränsad tid innan huden riskerar att ta skada, säger Martina Richter, grundare och vd för SkinPlan AB.

Så funkar Sun Control

 1. Rikta flaskans UV-­‐sensor mot solen i fem sekunder och avläs sedan om solstyrkan är svag, medium, stark eller extrem.
 2. Ta reda på vilken hudtyp du har och avläs sedan i en tabell på flaskans baksida hur länge du kan vistas i solen utan att bränna dig.

Solskyddsfaktorn är 30. Pris 295 kr för 200 ml.

Inköpsställe: Apoteket AB, Eleven.se och på Skinplans kliniker. Ytterligare information finns på: www.skinplan.se

Okategoriserade
 1. Jag är tvärtemot dig väldigt skeptisk mot denna solskyddshysteri och är övertygad om att det ligger ekonomiska intressen bakom detta plötsliga uppsving av stryka-på-kroppen-kemikalier som alla numera MÅSTE ha och dessutom smörja in sina små barn med(!). Inget ont om de som använder solskydd, men efter att ha samtalat med professorer i ämnet och tagit del av vetenskapliga studier som går tvärtemot gängse uppfattning är jag personligen övertygad om att solskyddsprodukter skall användas med måtta (definitivt inte varje dag under normala förhållanden) och att det bästa solskyddet är ens egen hjärna (dvs sola försiktigt, vänja sig vid solens strålar gradvis för att bygga upp kroppens egna – garanterat ofarliga – solsskydd, utan att riskera någon som helst D-vitaminbrist på kuppen).

  Sitter inte på datorn där jag har alla mina Bookmarks nu, men här kan du se några artiklar i ämnet (finns källhänvisningar i dem, men det finns en uppsjö av länkar till som jag inte orkade googla reda på ikväll).

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15714114?dopt=Abstract

  http://naturalsociety.com/sunscreen-causes-cancer-what-you-may-not-know-about-sunscreen/

  http://www.naturalnews.com/023317_skin_chemicals_products.html

  Som sagt, jag tycker inte att det är fel att vara varsam i solen, däremot tycker jag att man bör ha i bakhuvudet vilken enorm industri detta med solskyddsprodukter är, hur hårt det lobbats för dessa produkter och att lobbying går betydligt högre än man kan tro.

 2. Sun Control är helt utan olja, parfym och konserveringsmedel, så perfekt att använda i ansiktet.

Comments are closed.