Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Nora Roberts är en av de där författarna som plockats upp av Bonniers Bokklubb och dessutom är sjukt produktiva. Jag har därför nästan en halv bokhyllelängd med hennes böcker här hemma. Jag har alltid tyckt att hon är en ganska ok  författare, men min bild av henne har ändrats lite sedan jag såg ett antal av dem på Hemköps Harlekinhylla. Är hon inte mer än så?

Jag har dock denna gång läst Dödligt villospår av Nora Roberts, som handlar om Lil och Coop som träffas när de är 9-11 år. Coop är en rikemansunge, bosatt i New York som tvingas till sina morföräldrar i South Dakota under sommaren. Där träffar han Lil, en framåt och stark cowgirlish tjej och de får tillsammans den bästa sommaren någonsin. De träffas fler somrar och jular under åren och när de är 17-19 år slår kärleken till mellan dem. Deras kärlek och passion är så stark som den bara kan vara mellan unga vuxna.

Därefter hopp till deras 30-års ålder. Lil har en egen djurpark med djur som hon räddat från olika platser. Hennes favorit är dock puman, hennes egen talisman. Coop blev polis i New York men har nu återvänt till South Dakota och man förstår direkt att deras relation gick väldigt snett tidigare. Men ett yttre hot svetsar dem samman igen när allt handlar om överlevnad.

Ja, en väldigt klassisk chicklit med ett deckardrama inblandat också – som alltid i Nora Roberts böcker. Som alltid också två personer som egentligen älskar varandra mer än något annat på denna jord men som båda är för stolta för att bortse från gamla oförrätter.

Den var spännande såklart, kanske inte den bästa jag läst ever men ändå läsvärd på sitt sätt.

Betyg: 3 av 5 |  Genre: Chicklit deckare | ISBN: 9789100124267 | Sidor: 473

De två vännerna Cooper Sullivan och Lil Chance påminns ständigt om den kusliga upptäckten de gjorde som tonåringar. Djupt in i Black Hills bergsområde i South Dakota hittade de ett skändat lik. Fallet förblir olöst. Men Cooper och Lil kan inte släppa tanken på hur kvinnan dog.

De flesta tror att hon blev dödad av en puma. Men kan det vara så att hon blev brutalt mördad? Tolv år senare återkommer Cooper till sina barndomstrakter. Han är nu mordutredare vid New York polisen. Mycket snart får han reda på att Lils vildmarksjour har utsatts för hot och skadegörelse. Han beslutar sig för att stanna och hjälpa henne. Tillsammans börjar de förstå att hoten är mycket allvarligt menade. Kan det vara så att det går en mördare lös? En mördare med stört sinne och onaturlig instinkt som har siktet inställt på Lil?

Nora Roberts tar oss djupt in i det vilda landskapet runt bergsmassiven Black Hills i South Dakota där skuggorna gömmer hemligheter, jägare går tyst över markerna och vänskap från barndomen övergår i en mogen och vuxen kärlekspassion.

  1. Har ett par ännu olästa böcker av henne som jag köpte för att omslagen var fina…fjärilar…

Comments are closed.