27 april, 2024

Förvaring av nagellack

Jag fick en fråga om hur man egentligen förvarar nagellack. Själv har jag mina i en av mina vardagsrumsbordslådor (oh långt ord!) nära till hands vid mitt soffkontor! Men en snabb googling säger mig att ett nagellack bör förvaras svalt, mörkt och inte i närheten av en värmekälla. Det ska inte förvaras i ett kylskåp, det finns inga bevis på att kylan förhindrar att det förstörs.

Suzi Weiss-Fischmann, vd för OPI, hävdar att genom att förvara nagellack i kylen fördröjs missfärgningen som uppstår då lack åldras. Hon säger också att man bör hålla flaskor upprätt, för om en flaska ligger ner blir det svårare att skaka ihop pigmenten igen. Mort Westman, kosmetikkemist, förklarar att kylning minskar lösningsmedlets avdunstning och att pigmenten klumpar ihop sig. Men det finns en risk med att ha nagellack i kylskåpet då det faktiskt finns en motor i kylen – nagellack är faktiskt mycket brandfarliga!

Detta hittade jag bla här, på Omagazine.

Vad gäller hållbarheten är det nog inte mycket man kan göra för att förlänga deras livslängd, möjligen thinner om de tjocknat. Men detta har jag ingen egen erfarenhet av!

En tanke på “Förvaring av nagellack

  1. Hur lång tid dröjer det innan nagellacket blir gammalt då? T.ex om jag köper ett nagellack nu i höst, kan jag använda det uan problem nästa höst eller är det gammalt då?

    Svara gärna på bloggen ;).

    /Louise

Kommentarer är stängda.