27 april, 2024

Yves Rocher – Miljövänliga?

yr-miljoYves Rocher (Hur uttalas det egentligen? Yes Råcher?) har en image om sig att de är miljövänliga, baserade på växter osv. Det är också möjligt att plantera ett träd som bonus, istället för att få en bunt prover.

Men hur miljövänliga är de egentligen? Hur många ton glossiga brev skickar de varje månad egentligen? Även om papper trots allt är ett förnyelsebar råvara så är det väl onödigt att slösa mer än nödvändigt? Se bilden brevid också. Detta stora paket fick jag till den lilla lilla burken dagkräm nere i hörnet. Dessutom är det alltså produktblad samt faktura i den lådan – plus omslagsplasten och asken.

Känns lite som om de hycklar lite som skickar så otroligt stora lådor för så smått innehåll! Måste ju bli halvtomma lastbilar när de skickas till kunderna…

Vad tycker ni om detta?

7 tankar på “Yves Rocher – Miljövänliga?

  1. Ja, fick den idag – den som jag tipsa om i förra veckan. Fattar inte varför de måste skicka den i så stor låda bara!

  2. ”Y” uttalas oftast som ”i” på franska, alltså ”iv råche” (mer kort i-ljud o kort å-ljud). Som fonetiknörd önskar man att jag kunde att det jag kunde transkribera det med riktiga fonetiska tecken, men det är kanske tur för samhället att sådant är begränsat =)

  3. Dom skickar tre brev till oss. Riktigt onödigt då vi aldrig beställer något, dessutom är det enklare på Internet. Så jag bad dem sluta skicka till mig, men ändå får vi två brev. Riktigt onödigt. :(

Kommentarer är stängda.