Jag skulle vilja köpa nya glasögon. Jag är inte riktigt så nöjd med mina gamla längre, ett par röda rektangulära från Gina Tricot. De känns för smala och den röda färgen är lite off. Dessutom klämmer de på näsan.

Jag använde Lensways coola Virtual Mirror för att testa ut 5 favoriter. Ni ser dem i animationen nedan med mer information längre ner. Jag valde att ladda upp en bild från min foundationtest med Lily Lolo, så ignorera att jag ser lite halv ut. Men det går också att ta en bild med webkameran, men de blev väldigt mörka och gryniga.

Så vad tycker du, vilka passar jag i? Behöver inte vara en perfekt träff, men då vet jag åtminstone i vilken riktning jag ska leta. Jag vill inte ha ett par som skymmer ansiktet. Jag gillar verkligen att Lensway har pris där glaset inkluderas, det är verkligen prisskillnad mot de vanliga optikerna på stan!

Nåja, rösta gärna i pollen om du inte vill skriva en kommentar!

 1. Calvin Klein (CK5196-430) – 1069 kr
 2. FACE Stockholm (FSMarriot3-3) – 1039 kr
 3. Peak Performance (PPNewArktis2-1) – 1069 kr
 4. Roberto Cavalli (RC0410-772) – 1749 kr
 5. Salming (SA2110-BS2) – 799 kr

 


Du kan se mina favoriter här!

Okategoriserade
 1. Jag röstade på båge nr 3. Båge nr 2 var också okej i formen men jag tyckte inte riktigt att nyansen var så bra där.

  Jag vill gärna rekommendera Smarteyes också, om det finns någonstans där du bor.. :) Kostar 995 kr per glasögon oavsett båge, ibland har dom erbjudande så man får två par för 1500 kr. Tillkommer visserligen synundersökning men har du gjort en sådan nyligen kan du ju beställa bågar ändå :) Dom har väldigt många fina, köpte två par där förut och det var verkligen ett fynd jämfört med förr när jag köpt på t ex Synsam och betalat typ 6000 för ett par.. :)

  • @bitterdarling, Tack för rösten!

   Smarteyes har vi här i Norrköping, ska gå dit och titta när jag får tid! Dessutom ska jag be om ett glasögonrecept när jag kollar linserna på Synsam, får bli aktuellt här snart. Men jag skulle aldrig köpa glasögonen där, så jävla dyrt!

   • @Karin svarar, Så lite så :)

    Gör det, tycker det har varit suveränt och finns massvis av fina bågar :) Visserligen inga märken men sådant är inte viktigt för min del åtminstone, så länge dom är snygga och passar mig är jag nöjd. Låter som en bra idé tycker jag :) Nae, jag skulle aldrig göra det nu heller, köpte där när vi bodde i en liten småstad och det var väldigt opraktiskt att köpa någon annanstans..

 2. Hejsan, jag tycker som ovanstående. Nr3 va jättesnygg men nr2 i en silverfärg hade oxå varit grymt snygg. Det e inte lätt med bågar, kanske köpa två olika så man kan byta? Jag har tre par som jag skiftar mellan men går inte ofta utan då jag ser ganska dåligt. Svart framhäver ögonen på ett bra sätt tycker jag. Hoppas du hittar några du tycker om.
  Ha en underbar måndag!

  • @Anna, Tack för rösten!

   Gillar inte heller färgen på nr2, annars är de min favorit. Jag hoppas jag hittar några jag gillar bättre och som jag kan ha på mig offentligt! ;)

   Ha en underbar måndag och resten av veckan du också!

 3. Ja båge nummer 3, definitivt. Den ger lite mer karaktär. Ett tips är att gå till Smarteyes (finns i Linköping om dom inte finns i Norrköping), där får man kompletta glas för 995 eller om det var 998. Massor av snygga bågar. Jag kunde inte välja, men om man vill köpa ett par till så kostar dom bara 498 så jag köpte två!!

 4. Håller med ovanstående, 3 ger karaktär :)

  Tack till Anna för tipset om Smarteyes, det ska jag definitivt kolla när det blir dags för nya glasögon. Det är så sanslöst med dessa priser så man får lust att gråta ibland när man tänker på det… :(

  • @Nicklas, Tack för rösten! =)

   Jaa, tror mina röda kostade 3-4000 kr. Jösses. Hoppas du hittar några gråtfria bågar när du väl ger dig i kast med inköpet!

 5. Du vet att de glasögonen du laddat upp bild på är klassiska nördglasögon? En klar majoritet nördar på 90-talet hade sådana på sig. När jag gick i lågstadiet på 90-talet hade alla datornördar sådana på sig och blev retade därefter, mycket eftersom de är så himla stora och man lätt kan se lite dum ut. No offence.

  Jag bär mycket hellre ett par mindre sofistikerade bågar idag. Och jag blir aningen irriterad över att idag är 2012 är det förjävla cool att bära sådana glasögon och alla möjliga modetjejer knallar runt i dem och tycker de är döcoola, men på 90-talet var det innemänniskorna som retade nördarna för precis likadana bågar.

  http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=47012221

  • Jaha? Jag var mobbad då och blir jag mobbad idag för att jag har ”nördglasögon” så tänker jag so what? Varför skulle jag bry mig om det eller bry mig vad du tycker?

Comments are closed.