Jag fick en kommentar av Anna som jag tänkte verkligen förtjänar ett helt eget inlägg! Kanske är det någon mer som blir hjälpt?

Jag tänkte be dig om lite tips och hoppas på att du orkar hjälpa mig.

Jag har blekt mitt hår från mörkbrunt till nu blondt i omgångar, har tagit det försiktigt men nu i slutet körde jag bara på med några blekningar på raken plus lite slingor. Jag har alltid hållit på med mitt hår fram och tillbaka och bara älskar det. Jag har ganska askblont hår i grunden och vill slippa detta med att färga färga och färga utväxten som jag måste med det mörka håret. Vill kunna dra slingor i håret som underhåll och vara nöjd med det, hur nu det skall gå till.

Men nu till min fråga, jag har liksom du kort hår med en längre lugg och halvrakade sidor, blekningarna har tagit jättebra men i vissa lägen så skiftar det åt det gula hållet. Hat lagt i en extra ljus askfärg och kört med silvershampo för att dämpa det, men nej nej, fungerar inte. Jag brukar i detta stadiet köra i en brun färg för att jag tröttnar på det men ska inte ge mig denna ggn. Vad tycker du att jag skall göra? Du får ju så fin ton på ditt hår?? Har en ”pärlfärg” hemma men vet inte om det kommer bli bra. Har du lite tips till mig???

Ursäkta min låååånga kommentar….. ha en bra dag och trevlig helg/Anna

 

Hej Anna, tack för din fråga!

Först och främst, tack för att du tycker om mitt hår! =) Och tror att jag kan hjälpa dig! Jag hoppas det med, men vi får se… Jag är ju ingen hårexpert direkt.

Du ska ju börja med att komma ihåg att hår beter sig ju lite som det vill beroende på en massa omständigheter. Det beror ju på hur behandlat det är, hormoner och dina grundförutsättningar. Du är från början brunhårig, jag är blond. Resultatet blir ju då annorlunda eftersom våra utväxter ser helt olika ut. Dessutom har du säkerligen grövre hår, jag har supertunt flygigt skandinaviskt hår som svarar ganska bra på blekning då jag inte har en massa röda pigment i mitt hår.

Jag får också gult hår ibland, men oftast bryr jag mig inte utan låter det vara. Men det finns två metoder som fungerar.

1) Färga en askblond nyans över, pärlfärg som du skriver ovan. Resultatet brukar bli bra, så det kan du ju testa om det fungerar. Pärlfärg är ofta lila, vilket är exakt samma som silvershampoo fast med en mer långvarig effekt.
2) Använd silvershampoo och låt det sitta i ett tag. Du kan också prova silverfärgad inpackning, som då inte är lila utan på riktigt grå. Även den dämpar gula nyanser. Jag använder själv Disp – Selected Blond Shampoo varvad med KC Professional Colormask i silver. Se länkar nedan!

 

Lite exempel på bra silvershampon:

Om du inte får ordning på det, gå till en frisör! De kan hjälpa dig nollställa ditt hår så du får bort det gula samt även lite tips för framtida utväxtproblem. Utväxt är en pain in the ass, jag ska bleka min i helgen. Men vill man vara ljusblond och är mörkare naturligt får man leva med det…

Jag hoppas jag gett dig lite tips iaf!  Trevlig helg!

Okategoriserade
 1. när jag velat haft platinablont har jag kört först med moods ultrablond, sedan pärlblond. meckigt men funkar. vittoning tycker jag bara tvättas ur… mood har kommit ut med en extraljus ultrablondering också, som bleker 7 steg och har en kall nyans! den kan jag rekommendera. jag har rätt tåligt, cenrdéfärgat hår :)

 2. Fast hon skrev ju att hon från början var askblond ;)
  Annars måste jag hålla med henne, du har en superfin frisyr som verkligen klär dig!

 3. Ja, jag har blekt m moods blondering som bleker 7ggr,riktigt bra!! Jag är askblond men har färgad det svart, för att senare bleka och köra med henna, sedan blev det helt plötsligt brunt, sedan tröttnade jag på det så då då blev jag lite ljusare av slingor. Nu ville jag bli blond igen och har lyckats riktigt bra!!! Jag har oxå riktigt skandinaviskt tunnt flygigt hår ;) vilket resulterar i slitna toppar, men vad gör man inte ;) Använder fudge silvershampoo och tycker nog att det fungerar ganska bra, men skall idag köra i min pärlblonda färg tror jag, man e aldrig riktigt nöjd. Om jag ”rakar” sidorna lite mer så blir det nog bra där oxå. Vart köper du silverinpackningen från disp?? Är det på salong?? Och sådan silver toning?? Har jag inte hittat ngn stans…. Tack så mkt för ditt inlägg! Ha en grym lördag!!

  • @Anna, Jag trodde du hade brunt hår från början, men det låter ju som att du har samma hår som jag har. Då borde ju mina råd funka.
   Disp finns på stylestore, dit jag länkade. KC Professional vet jag inte riktigt, hittade inget när jag googlade och jag köpte den på Elmiamässan…

 4. Nu var det klart!!! Slängde i min pärlblonda färg, och självklart är det inte färg utan blekmedel i den, har jag ju lärt mig sedan tidigare. Resultatet blev lite bättre än innan, men lite gula nyanser finns kvar så det e bara till att köra på m silvershampoo och försöka undvika dom ljusaste slingorna. Blir till att åka och köpa lite nytt smink oxå :)

Comments are closed.