6 maj, 2024
Okategoriserade

Ur arkivet: Oktober 1997

Jag har alltid haft egna hemsidor. Eller sedan 1995-1996 nånstans. Jag ska lägga upp lite bilder och sånt sedan, men framförallt. Jag har länge skrivit dagbok! På den sista versionen av hemsida (vad hade jag mellan den och bloggen egentligen?) skrev jag lite då och då, sedan blev det Lunarstorms dagbok istället.

Är ni intresserade av att läsa om mitt liv för 14 år sedan och framåt? Vi börjar med oktober 1997, jag bodde hemma hos mamma fortfarande och var ihop med Kari. Vi var tillsammans tills jag var 25, nu bor han i villa med fru och två barn… ;) På hösten 1997 var jag arbetslös, jag tog studenten i juni samma år så inte mycket hade ju hänt sedan dess. Jag hade börjat övningsköra, tog körkort i mars 1998.

Till höger, bilden jag hade i bakgrunden på sidan. Förbannat snygg sida så här 15 år senare!

Men ja, gilla om ni tycker det är kul att läsa! :D

söndag 12:e oktober 1997 kl 23.50

Gud vilken dag det har varit! Kari och jag sov med huvudet på fotändan för att sova bättre (trodde vi) men vaknade tidigt lika trötta som på lördagen. Mamma körde upp oss halv tio och pappa hämta mamma och mig tjugo i elva. Vi skulle åka och hälsa på Sara och Therese som befann sig hos hennes föräldrar. Härifrån Smedby till Vingåker eller vad det där stället nu heter, är det ca 9 mil. Upptäckte jag. Jag fick nämligen köra hela vägen dit och hela vägen hem! Totalt 167,4 km. Det är ganska mycket det! Fick härligt mycket beröm för min körning av alla inblandade parter. Känns verkligen som om körkortet bara vänta på mig runt hörnet nu! Synd teorin är så jobbig…

Har väntat två veckor på besked från BeeDo i Sthlm nu… Suck, känns som om jag hellre skulle hoppa i sjön än behöva vänta på det här viset hela tiden. Blir ju inte bättre av att alla tycker jag ska ringa dem och ’ge mitt namn en röst’ och på så vis få större chanser. Suck… vad gör man om man avskyr att prata i telefon då?! Klassas jag som en idiot då eller nåt?? Kommer känna mig som värsta idioten om jag inte får jobbet som webdesigner bara för att jag inte ringde!! Jag menar, rösten är väl skitsamma, huvudsaken är väl att jag gör fina sidor! Eller???

Nej, borde lägga mig faktiskt… Har körlektion imorgon vid 10.15. Funderar på om jag skulle ringa BeeDo iaf… ja, vi får se… Fan glömde p-pillrena i dag igen! Jaja… får skylla på att min hjärna som gått på högtryck hela dan, nu börjar bli aningen dåsig…

Godnatt och ha en bra dag!

tisdag 14:e oktober 1997 kl 20.12

Usch, har inte gjort ett dugg idag… Var otroligt trött igår, så jag bestämde mig för att sova länge idag. Sov till tolv. Det räknas som länge för en del, men inte för mig… ;) Älskar att bara sooova!! Tillbringade eftermiddagen med att se föreläsning 2 av Modern Datorteknik på video. Vilket sömnpiller. Men det är ändå rätt intressant! Vet du hur man omvandlar decimaltal till binära tal och tvärtom? Det gör jag… Det är väl bra att kunna när man står på ICA och ska välja mellan godissnören eller gott och blandat!

Ringde faktiskt BeeDo igår. Pratade med Richard Kylberg, han trodde nog att jag bara ville tjata, men syftet med att jag ringde var ju att … öhh … ja, att ge mitt namn en röst som sagt. Han mindes iaf vem jag var, det är väl alltid något. Hoppas jag får jobbet!!!! Håll tummarna! Han var ju åtminstone trevlig, det värsta som finns är ju när man råkar ut för nån skitstövel. Nej, jobbet på BeeDo verkar himla bra. Hoppas de ger mig en chans!

Nu kom mamma hem från bowlingen. Och Kari har inte ringt ikväll heller! Men han hör väl av sig. Det gör han alltid. Underbart med en pojkvän som han, han är verkligen supermysig! Älskar dig Kari!

Ha det fint!

fredag 17:e oktober 1997 kl 12.12

Hej hej hallå dagboken!!!

Idag är jag helt otroligt underbart lycklig!!! Jag har nämligen fått jobb!!!! NEEEJ! Inte på BeeDo, har inte fått besked därifrån än. Nej, jag har fått jobb som labbassistent på Linköpings Universitet här i Norrköping!!! AAAH!! Ok, jag ska ta det från början:

Jag går ju den där kursen som sänds via tv – Modern Datorteknik. En högskolekurs som ger mig 5 poäng. I onsdags var det lektion, men den blev inställd pga tekniska problem på U-LINK, så jag mailade föreläsaren Stefan Gustafsson för att fråga när den skulle sändas istället. Döm om min förvåning, när jag förutom svaret på min fråga, fick en förfrågan om jag ville ha jobb!! Jag hade nämnt att jag är webdesigner så han hade gått in på den här sidan och tydligen tyckt att den var jättesnygg osv. Jobbet han ville att jag skulle göra, var att vara labbassistent på en extern kurs som Linköpings Universitet har sålt till Ericson Data som heter Internetprogrammering. Jag ska alltså hjälpa till att lära ut HTML, bildredigering, och helt enkelt svara på alla tekniska frågor de kan ha. Jag ska jobba ihop med Stefans fru Carina, så det här kommer verkligen gå skitbra!! Men det bästa är nästan lönen! När jag är där på Ericson, 4 h x 10 ggr, så får jag 120 kr/h och när jag förbereder mig eller tar mig till Ericson så får jag 60 kr/h. Jag kommer alltså tjäna totalt 13.000 :- !!! Före skatt. Efter skatt blir det ca 8.300 :-. Det är ju helt otroligt!! Jag har dessutom tillgång till en dator, e-mailadress samt en ny HTML-bok. Kan ju knappt bli bättre egentligen… Ahhhh… Underbart!!!

Fan, det känns så jävla bra och jag är helt exalterad! Livet är verkligen ett antal bananskal som ligger utspridda – det gäller bara att halka på rätt bananskal… Det känns helt otroligt…

tisdag 21:e oktober 1997 kl 21.12

Vilken tisdag!

Idag har jag verkligen haft massor att göra! Hade först körlektion kl. 11.00 på Centrala Bilskolan. Den gick väl bra, fick träna på körfältsbyten och sånt. Efter det, vid tjugo i elva cyklade jag från Centrala till Dragshuset där Linköpings Universitet håller till. Hade nämligen stämt lunchdate med Stefan Gustafsson och hans fru. Det var väldigt intressant faktiskt, de är båda väldigt intelligenta och trevliga människor som jag nog kommer tycka om att arbeta med. Fick en tjock HTML bok på 400-500 sidor också: HTML – The definitive guide tror jag den hette. Tack så mycket! :) Verkar bra, tar upp ALLA HTML kommandon, och reder ut vad som funkar i respektive browser.

Vi kom dessutom överens om att jag ska ta hand om alla *supportmail* som kursdeltagarna skickar. Så för att ta hand om det ska jag få ett rum på universitetet med en bra dator, snabb uppkoppling och egen e-mailadress. Jag får de flesta timmarna, som jag skrev nedan så tjänar jag ju faktiskt rätt bra på 2 heltidsveckor och en halvtid. (Om man då tänker att de tio fredagarna á 8 h blir två veckor och förberedningstimmarna blir ca en vecka.) Så det är ju ingen ’walk in the park’ direkt det här jobbet, kommer nog kräva en del del energi. Första föreläsningen som Stefan ska hålla i är den 17:e november – då måste vi vara med för att presenteras bla – och första labbtillfället är på fredagen den 21:e. Från 8 till 5. Kommer nog bli rätt jobbigt…

Efter dessa två tankekrävande aktiviteter var det dags för nästa, sista provet innan jag kunde få datakörkortet: Access 2.0. Usch… Men jag klara det faktiskt!!! Så nu har jag det europeiska datorkörkortet – ECDL. Har du det?!?! Fick ett jättestiligt certifikat som jag ska hänga upp i datarummet för att förevigt inspireras av att jag är så förbannat duktig! *Skojar*.

söndag 26:e oktober 1997 kl 15.42

Vintertid igen… Skööönt…

Igår lördag var det dags för högskoleprovet igen då. Usch, jag ångrade mig verkligen kl 7.00 på lördagsmorgonen. Blev ju inte bättre av att vår katt(jäkel) Larson löper, hon satte igång att skrika kl. 4 på morgonen och fortsatte med det tills jag åkte hemifrån vid tjugo i åtta. Sen var hon tyst tills jag kom hem igen… hmmmm… Tur man gick och la sig så tidigt på fredagskvällen så man iaf orkade tänka på provet. Det gick rätt bra faktiskt, det med. Ja, NOG och DTK hade jag inte väntat mig att det skulle gå bra, och det gjorde det inte heller. Fick 10/22 på NOG och 13/20 på DTK. På LÄS fick jag 16/20, på ELF blev det 15/20 och ORD 29/40. Totalt 83/122 vilket är ungefär 1,36 eller så. Suck. Får göra det i vår också, måste ha ungefär 1,6 – 1,8… Varför straffas man av en *dum* hjärna?

Sen på kvällen, när man nästan precis utschjasad kommit hem och ätit, blir man *kommenderad* att deltaga på kompisarnas videokväll hemma hos Andy i hans familjs makalösa sekelskifteslägenhet. Just en sån jag skulle kunna göra allt för, lägenheten alltså… Vi, jag, Kari, Martin och Andy, såg ’A Long Kiss Goodnight’ och splatterfilmen ’Evil Ed’. Var så förbannat trött att jag inte orkade äcklas eller imponeras av de vidriga scener som den faktiskt innehöll. Har dessutom analyserat Kenny Starfighter – han är den typiska vuxen-/föräldraauktoriten som alltid ska ha rätt och alltid vet bäst. Tröttsamt när man lever ihop med en sådan, men underbart kul på TV. Har ni förresten lagt märke till alla Star Wars och Space Balls detaljer?? (Space Balls är ju Star Wars parodin.)

Har förövrigt fått höra från killhåll att man betraktas som ”inte ful direkt”. Jaha. Ok, roligare att betraktas som ”inte ful direkt” än ”inte snygg direkt” men vad sjutton betyder det egentligen?? Kan någon vara vänlig och förklara det för mig? Är väldigt nyfiken faktiskt, mycket road och aningen smickrad också, så berätta gärna! Fast det känns verkligen härligt att man diskuteras om ni fattar, att man faktiskt märks!

Har tre Modern Datorteknik föreläsningar att se på… Suck…

8 tankar på “Ur arkivet: Oktober 1997

  1. Nja, nej, ta inte fram dagboksanteckningarna i sin helhet. Läs själv, kommentera, men inte lägga ut så här.
    Om du läser dagböckerna nu kanske du ser ett mönster på hur du tänkt och tyckt och en del nutida tankar kanske får sin lösning.

          1. @Karin svarar, @Mamma,

            Tänk vad vi läser in olika. Bortom kul grej, ingen terapi, inte samma tjej, panta rei, allt flyter! Vi utvecklas hela tiden? Så du drömde om en sekelskiftslägenhet? Det tog ett decennium. Värt att kämpa för, denna boning som är för oss.

            Just nu.

            Vill jag leva.

            Just NU!

            Sen, gärna, ett hus, på landet utanför Nkpg, nära en bonde, med en japansk trädgård och åtta Koifiskar.

            Vi ZEZ ZEN! LOL!

          2. @Anders Abrahamsson, Japp, du lade märke till det =)
            Jag tycker mest det är kul, och pinsamt, att läsa gamla dagboksanteckningar. Måste hitta densamme från högstadiet också…

Kommentarer är stängda.