29 mars, 2024
Okategoriserade

Better and improved workspace

Ja, ursäkta den engelska titeln, ibland blir det så i mitt huvud och då kan jag inte hindra det.

Vi behöver ordna vårt kontor. Vi sitter båda i soffan och jobbar, vilket givetvis är jättemysigt och så. Men som bekant har jag fått en massa problem med ryggen på sistone. Vilket iofs inte bara beror på min arbetsställning utan på frånvaron av träning senaste tiden. När vi kommer igång igen efter jul blir det säkert bättre igen. Men, jag vill ändå ha ett kontor och inte bara hälften lager, hälften barnrum.

Arbetsrummet/Nadines rum är ganska stort, 4 x 12 m eller nåt sånt (med en takhöjd på minst 3,5 m dessutom) och vi har delat av det med en Expedit bokhylla i vitt. Funkar rätt ok, förutom att den är överbelamrad och väldigt stökig. Så steg 1 är ju naturligtvis att rensa upp i röran och organisera. Jag har lagt allt packmaterial i en låda tex, men det är en massa av Anders skräp/papper överallt. Sedan har vi ett stort skrivbord, Galant i mörkt trä, som tar upp en himla massa plats. Jag vill sälja det samt det andra skrivbord vi idag har min ljuslåda står på och byta till två nya skrivbord i vitt satta mot varandra. Sedan behöver vi nya stolar, dessa i blått passar bra med det vita och blå tapeterna.  Jag skulle också vilja ha dessa små Expedit-boxarna nånstans. Kanske på väggen? Eller mellan skrivborden? Fast de kanske är överflödiga eller bidrar till plottret.

Sedan har vi ju också behov av förvaring och en plats att ställa skrivaren på. Nya hurtsar i vitt borde bli bra, för alla jävla papper som ligger överallt. Dock vet jag inte riktigt vart jag ska förvara 100 meters rullen med bubbelplats, lådorna med kuvert och postsäckarna… Jag kanske kan ha ett nät i taket som man kan fira ner och fylla med grejer… Nej?

Just ja, om 1-2 år kanske när Nadine är lite mognare ska vi köpa henne en våningssäng med skrivbord under. Då får vi bort det fula skrivbordet vi har nu och Nadine får en riktig säng. Nu är hon så feg att hon sover i soffan, då hon är rädd för sängen… *suck*

Jaja, kollage nedan på vad jag hittat på Ikea. Bordet och hurtsen heter Jonas, stolen Joakim, lampan Barometer, krukorna som vi ska ha fyllda med orkidéer heter Kardemumma och sängen Tromsö. Japp. Manligt arbetsrum blir det. Allt detta KAN AkroPlanet rent teoretiskt bekosta utan att Skatteverket tycker det är fel – för det är ju vårt arbetsrum. Dock finns det absolut inga pengar för detta i firman just nu, buhu!

6 tankar på “Better and improved workspace

  1. Nice!

    Vi har ett stort kontor/studio, dock inget företag. :)

    Har dock lite lösa planer på att starta ett sådant inom en femårsperiod. Får man dra av för hyran av själva kontorsutrymmet?

    1. @Viola Vamp, Jo jag tror man får göra det om man inte använder rummet till något annat än just kontor. Man får inte ha extrasäng eller soffa etc där inne. Vilket alltså innebär att vi inte kan dra av hyra på vårt arbetsrum, dock kan vi köpa möblerna på företaget eftersom det är just ett arbetsrum.
      Vad ska ni starta för företag!?

      1. Ah, okej! Tack för infon. Är det något krav på omsättning för avdragets skull?

        Någon form av prylföretag. Kitsch, om jag enväldigt får bestämma. :)
        Jag älskar dock mitt vanliga jobb, så det lär bli M som jobbar där mest.

        1. @Viola Vamp, Inga krav på omsättning, men det får bara inte användas till något annat – ens förråd – än arbetsrum om ni ska göra avdrag. Likadant med bredband och telefon, får inte dras av om det även används privat.

          Ohh, kitch låter bra =) Är M arbetslös eller jobbar han också heltid?

          1. Kitsch är guld ja! :) Han jobbar heltid han också, men skulle då få gå ner i tid, åtminstone efter ett tag,

            Än en gång, stort tack för infon! :)

Kommentarer är stängda.