24 april, 2024
Okategoriserade

Oriflame presenterar Ecobeauty

Wow, Oriflame tar sitt kommersiella ansvar och lanserar EcoBeauty, kosmetika som är certifierat av fyra oberoende organisationer – häftigt! Kul att de inte fegar utan verkligen kör fullt ut! I och med mitt arbete på Ekolådan, mitt intresse för naturlig mat utan tillsatser samt naturlig rengöring med oljor känns det här verkligen bra. Jag vet att det kanske inte gör så stor skillnad i det stora hela, men alla kan ju göra så gott de kan. Att ett företag därför tar ställning är värt att applådera!

Tyvärr kunde jag inte vara med på pressträffen i onsdags, men jag hoppas jag får chansen att testa någon av dessa produkter ändå.

Svenska Oriflame presenterar Ecobeauty, den första kosmetikserien som är etisk och naturligt certifierad av fyra oberoende organisationer.

Kosmetikföretaget Oriflame har tagit sitt svenska, naturliga arv ett steg längre och utvecklat branschens första kosmetiksserie certifierad av fyra oberoende organisationer. Ecobeauty lanseras i februari 2012.

  • Fairtrade skapar förutsättningar för odlare och anställda i utvecklingsländer att förbättra sina arbets‐ och levnadsvillkor samt främjar miljöhänsyn.
  • ECOCERT garanterar att naturliga ingredienser använts så långt det är möjligt och att användning av ingredienser från ekologiska odlingar främjas samt att syntetiska ingredienser använts i minsta möjliga mån.
  • FSC intygar att pappret kommer från skogar som sköts på ett ansvarsfullt sätt.
  • VEGAN intygar att produkten är fri från ingredienser som härrör från djur samt att produkten inte testats på djur.

Kort om produkterna

En komplett hudvårdsserie som består av en dagcreme, nattcreme och ögoncreme.

  • Innehåller den unika formulan NATURAL PRO‐BLEND™ som stärker och skyddar huden med naturliga och ekologiska extrakt, däribland Fairtrade‐ingredienser såsom sheasmör och kokosolja.

Sheasmör – rikt på vårdande och skyddande vitaminer och fettsyror som skyddar huden från yttre miljöpåverkan. Genom att använda Fairtrade‐certifierad råvara från ett kvinnokooperativ i Burkina Faso så garanteras dessa kvinnor ett rättvist pris samt en Fairtrade Premie som används till att utveckla lokalsamhället.

Kokosolja – en av naturens mjukgörande hemligheter som effektivt motverkar torr hy. Genom Fairtrade stödjer vi odlare och samhällen i norra Kerala i Indien och skapar inkomster, hållbara affärsmöjligheter och skapar förutsättningar för förbättrade arbetsförhållanden.

  • Cremerna har en fyllig men ändå lätt och snabbabsorberande formula med intensivt återfuktande egenskaper.
  • Fria från parabener och mineraloljor.

Ecobeauty Smoothing Eye Cream, pris 159:‐
Ecobeauty Smoothing Day Cream, pris 299:‐
Ecobeauty Smoothing Night Cream, pris 299:‐

Finns på Oriflames flaggskeppsbutik och hos återförsäljare från februari 2012.