25 april, 2024
Okategoriserade

Buda på en makeuputbildning!

Just nu pågår det en välgörenhetsauktion till förmån för barndiabetes – ett samarbete mellan Stockholms Auktionsverk, Barndiabetesfonden och Lilly Diabetes. Ett bland många objekt som man kan buda på är en make-up kurs från Make Up store, värde ca 30.000! Det är ju lite kul, är du sugen på att utbilda dig till makeup-artist kan ju detta vara ett bra tillfälle.

Auktionen pågår på nätet fram till Världsdiabetesdagen den 14 nov och avslutas med en slagauktion för vissa av objekten. I Sverige lever cirka 8000 barn och ungdomar med diabetes, en livslång sjukdom som innebär dagliga behandlingar och många sjukhusbesök. Idag är diabetes en obotlig, livshotande sjukdom och det enda som kan ändra på detta är fortsatt forskning på området.

Obs, detta gäller forskning av Diabetes 1! Diabetes 2 som ofta kallas fetmadiabetes eller åldersdiabetes går i många fall att åtgärda med LCHF. Dock inte den autoimmuna varianten där bukspottskörteln inte längre tillverkas insulin. Vid diabetes 2 tillverkar den insulin men får jobba hårt.

Kort info om kursen:

MAKE UP STORE, En 10-veckors skönhetskurs i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Under vår 10 veckor långa utbildning läser deltagare måndag till fredag, dag- eller kvällstid beroende på vilken ort deltagaren studerar i. Varje lektion pågår i fyra timmar och består av teori samt praktisk övning av dagens aktuella ämne. I utbildningen ingår ett grundpaket med material och redskap till ett värde motsvarande cirka 15 000 kronor, dessutom ingår det ett rabattkort med 40 procent på hela Make Up Stores sortiment.

I kursen ingår att lära sig att hantera produkter och makeup-redskap, bedöma ett ansikte och hur man bäst framhäver personliga och fördelaktiga drag. Det är en konst att lägga en snygg men diskret dags makeup och väldigt roligt att få till en förförisk kvällslook! Med dessa kunskaper i bagaget kan deltagaren sminka både sig själv, modeller och artister utan problem. Förutom detta utbildas också deltagaren i tidstypisk makeup, från det glada och flirtiga 20-talet, 50-talets koketta vamp, till rådande skönhetstrender.

Länk till auktionen:
http://auktionsverket.se/

 

Andra objekt man kan buda på är bland annat:

  • Svartvitt modefoto på Kronprinsessan Victoria av den kände fotografen Mikael Jansson
  • Målning “Tre vänner” av Marie Fredriksson
  • Zlatan Ibrahimovics matchtröja med alla Milanspelarnas signaturer
  • ABBA-box signerad av samtliga originalmedlemmar
  • Bronsskulptur av Ernst Billgren
  • Fotokonst ”Madonna” av Nathalia Edenmont
  • Målning ” Cerldwen” av Carolina Gynning
  • Privat middag och signering med Camilla Läckberg

9 tankar på “Buda på en makeuputbildning!

  1. Hmm. Jag hade härom dagen ett blodsockervärde på 4.1 (samt ett kolesterol på 4) trots att jag vräker i mig frukt och kolhydrater. :) Åt tom två frukter och en rejäl macka 35 min innan mätningen skedde. Likaså hade jag superbt järn- och blodvärde trots att jag inte äter särskilt mycket kött. (aldrig rött kött) Läkaren sa att det var väldigt ovanligt att kvinnor hade så bra värden iom mens. Är nog väldigt individuellt det där och har nog föga med kosten att göra. (även om min nykteristmor trodde att mitt vitvinsintag spädde ut blodet och sänkte kolesterolet, ha ha)

  2. Jajamensan! Socker är livet! :D Ärligt så skulle jag kunna leva på godis. Vet inget bättre. Dricker även en hel del lightläsk som ska vara The Devil det också. På jobbet har jag dock tvingat mig själv till att börja med latte istället. Ja, whatever makes you healthy and happy, liksom. :)

  3. Korrigering: lösgodis, Ben ´n Jerry´s, Halfed Baked, vattenmelon, apelsiner och cola light – det skulle jag kunna leva på. :)

    Vilka är dina absoluta ”måsten”?

    1. Har inga måsten längre faktiskt. Varken bröd, chips, lösgodis eller glass som var måsten förut. Eller pizza, kebab eller hamburgare med pomme. Men jag unnar mig popcorn ibland och choklad, 86%. Det är vad jag alltid misstänkt, du är en alien! ;-)

    1. Eftersom jag är socker-, gluten- och kolhydratskänslig samt även har problem med min sköldkörtel går allt med spannmål och socker bort. Förr sa jag alltid sushi men sashimi skulle funka resten av mitt liv. Kött och kyckling likaså. Kan tänka mig ett liv på landet med egna höns och kossor :) Då skulle jag klara en zombieinvasion!
      Men jag skulle aldrig välja en kost som ger MIG huvudvärk, uppblåst mage, oändliga fisar och rapar, ständig hunger och fetma.

  4. Låter härligt med höns och kossorna! Jag bodde på en lantgård som barn och det var helt suveränt.Inbillar även att det håller mig på jorden här uppe i storstan. ;)
    Trist att du är så känslig mot allt det nämnda. :S Hmm, kanske är det en del på bussen lider av.

Kommentarer är stängda.