Jag har ju gnällt en del om bristen på kommentarer, att jag lägger upp 3-4 inlägg om dagen och får i snitt 2-3 kommentarer per dag. Det kan tyckas lite konstigt att gnälla, men borde jag inte ha fler med 600 läsare i snitt om dagen? Och att ni inte ens kan trycka på Gilla-knappen? De 41 som följer mig via Google Reader är ursäktade.

Jag är gnällig, jag vet. Jag bloggar mycket för min egen skull men det är inte roligt att lägga upp mina foton, olika mejker och nagellack utan att någon ger någon respons. Sedan blir man lite paranoid också när andra bloggare får massor med kommentarer på ett för mig väldigt banalt inlägg. Med dåligt utförd mejk, dåliga foton och trista naglar… Jag liksom undrar, vad gör jag för fel?

Fast just nu verkar alla liksom ignorera mig. På Facebook, på Twitter och här…

 

Så här ser det ut numera när jag svarar på kommentarer. Jag buntar inte ens ihop dem utan svarar på alla enskilt.

 

Och jag svarar på kommentarer! Jag har fått skit för det tidigare och nu svarar jag på ALLA om så bara med ett ”Tack!”! Om det dröjer en dag eller två beror enbart på hur jag mår för dagen.

Jag ska sluta gnälla, men jag vill faktiskt på riktigt veta varför så många läser denna blogg om ni inte gillar den? För så måste det ju vara om inget faller er i smaken? Eller?

 

Okategoriserade
 1. Jag läser allt, men kommenterar inte allt. Försöker komma ihåg att åtminstone trycka gilla. Men rent allmänt har det blivit svårare att skriva något som inte känns banalt , märker det i VG.

 2. Förlåt mig! Jag är en av dem som läser men aldrig kommenterar något, varken här eller på någon annan blogg. Ska bättra mig för jag gillar ju verkligen din blogg!

 3. Jag är vad internet kallar en ”lurker”. Jag läser på Facebook, bloggar, forum etc, men kommenterar väldigt sällan. Det är inte bara dig det drabbar, och har ingenting att göra med huruvida jag gillar det jag läser eller inte. Det är mer att jag inte tycker att jag har så mycket att tillföra. Men jag kan försöka bli bättre på det. :-)

  • Jag är också en lurker, men trycker ofta på Gilla-knappar om det är lämpligt. Men visst är det svårt att kommentera ibland, men ett enda litet pip är ok!

 4. Hej Karin! Jag läser alla dina inlägg och beundrar alla foton och fina mejker. Men jag är även jag en sån som aldrig kommenterar tyvärr. Trycker på gilla-knappen så ofta jag kommer ihåg!

 5. Jag kommenterar på bloggar emellanåt, när jag verkligen ser något som engagerar mig. I övrigt känner jag att jag inte har någon skyldighet att kommentera om jag inte vill, och jag vill heller inte känna något sådant tvång från den som skriver bloggen. Jag som läsare och den som skriver bloggen har ju inga sådana skyldigheter mot varandra.

  • Tror du det? Men varför då? Jag menar, vad står de inte för? Eller menar du att de inte egentligen får läsa bloggar från jobbet? Har ingen statistik på en vardag, men har tidigare upplevt att de flesta besöker VU på kvällstid… Måste kolla det lite noggrannare.

 6. Det handlar nog mest om att kommentarer lämnar spår och även om det är okej att göra privata saker på arbetstid i måttfull utsträckning, så läser ju många personer väldigt många bloggar. Skulle folk kommentera alla de läste, skulle det bli en himla massa kommenterande och vips så är det plötsligt inte måttfullt läsande/kommenterande längre. Alla jobbar ju inte heller dagtid, så även de läser på kvällen kanske de jobbar då.
  Personligen vet jag flera som läser min blogg, men inte kommenterar i fältet, utan via mejl, sms eller chat istället, just av den anledningen att de inte vill lämna spår från jobbet.

 7. @Gråpyre
  Jag skulle säga att det är upp till bloggaren att avgöra om man vill blogga ändå om det skulle visa sig att besökarna inte kommenterar ”tillräckligt”.
  Vad jag säger är i alla fall att du som bloggare inte har någon skyldighet att underhålla mig som läsare, det gör du som du vill, och jag som läsare har inget skyldighet att kommentera.

  • Ja, därför jag frågar varför ni inte kommenterar. Jag har nästan tappat lusten att blogga, att lägga tid och energi på att försöka inspirera en massa läsare som sedan varken säger bu eller bä. Jag skulle föredra en massa elaka kommentarer än inga alls känns det som. Och nej, det är ingen skyldighet att kommentera eller läsa min blogg liksom jag inte har att skriva. Men tycker du verkligen att det är för mycket begärt att jag får någon sorts respons på det jag skriver?

 8. Vi kanske blir förstummade av alla fina mejker och manikyrer och foton? ;-)

  Nej, skämt åsido, jag är nog ganska dålig på att kommentera över huvud taget… Men jag trycker på gilla-knappen då och då… :-)

  Jag tycker din blogg är kul att läsa även om jag inte alltid kommenterar, bara så du vet!

  • Oooh, I wish! Tänk om det vore så väl!
   Tyvärr är jag en person med en ganska paranoid läggning, så all tystnad tolkar jag som missnöje. Det är inte så kul att lägga upp sina kreativa alster då (foton och mejk) om ingen säger något. Men skönt att du gillar bloggen iaf! :D

 9. När du säger ”Men tycker du verkligen att det är för mycket begärt att jag får någon sorts respons på det jag skriver?” så vill jag gärna påpeka att det ÄR respons att folk över huvud taget besöker en blogg och kommer tillbaka igen för att läsa mer!

 10. hej, jadu, jag brukade kommentera oftare förut men tyckte att jag inte fick svar och då kändes det ju mest… dumt… så numer blir det inte så ofta!

 11. Har haft en låg period i mitt liv ganska nyligen så jag har mest läst din blogg utan att kommentera så ofta…ska försöka bättra mig :)

  Vet hur trist det är när man ser att det är en massa besökare som läser, men att nästan ingen tar sig tid att kommentera.

  • Ja, det är väl mest att man faktiskt har rätt många läsare men inte får någon respons… Det är lite trist helt enkelt, och jag är jätteglad att jag fått en massa kommentarer på sistone!! :D

Comments are closed.