Har verkligen fallit för oljerengöring, är så härligt att allt smink liksom bara smälter bort utan en massa gnugg med starka kemikalier i ögonen. Just nu använder jag en blandning på Ricinolja, Mandelolja och Tistelolja men den är inte optimal i mitt tycke. Visst löser blandningen fortfarande allt som är besvärligt som vattenfast mascara och vattenresistenta ögonpennor. Men effekten på huden är inte lika bra.

Min hud är mycket bättre nu än tidigare, inte så yttorr eller fet utan i ganska bra balans. Visst får jag finnar fortfarande och jag har rätt mycket pormaskar på näsan och kinderna fortfarande. Men vinsten är ändå större än att använda dyra rengöringskrämer som inte gör vad de lovar. Saknar inte ens aktiva syror, askorbinsyror i ricinolja funkar precis lika bra om inte bättre!

Så nu vänder jag mig till dig med kunskap om detta. Vilka oljor ska jag använda? Har jag valt rätt nedan, från Crearome? Kokosfettet är främst för matlagning men blir bra i vinter på torr hud också. Ricin finns ju billigt på apoteket, men bara i mindre förpackningar och den är ju basvaran för mig, inte bara för huden utan håret, naglarna och ögonfransarna med.

Nå, vad tror du om listan?

Okategoriserade
  1. Har du tittat in på en blogg som heter skindeep by Jean?Hon är inte särskilt aktiv må jag säga, men hon har en hel del kunskaper om hudvård, kanske inte det du frågar om just nu oljor och så, men hudvård med syror etc.
    Jag har hittat rätt i min hudvårdsrutin, och har en så mycket bättre hud nu.

  2. Alla funkar bra skulle jag tro. Ett tips är att titta på innehållsförteckningen på olika (ekologiska) rengöringsoljor och balsam som finns att köpa, det ger ju en hint om vilka som är särskilt lämpade för rengöring. Personligen så älskar jag allt med ringblomsolja i, det är en underbar olja, väldigt läkande.

Comments are closed.