Igår var jag alltså på fotorunda med Sachiko och Pontus, som inte tidigare fotat med systemkamera. Det var riktigt roligt att gå i skogen med andra fotogeeks, istället för med Anders som nog tycker det är lite trist att gå så långsamt vid våra promenader. Han brukar säga att det är som att gå ut med hunden när man stannar hela tiden och fotar små blommor.

Jag är väldigt nöjd med resultatet av gårdagens runda. Jag letade hela tiden efter solstrimmor, efter blommor eller svampar eller blad som var upplysta av ljuset med skugga omkring. Tycker nog att jag fick en hel del riktigt bra bilder!

Nåja, vi börjar lite smått med vattenfallet! Det är väl inget vattenfall, gammalt kraftverk? Jag tog med ett liggunderlag och låg på en sten ganska nära vattenfallet som var ganska blöt, lite coolt. Här gällde det att ha lite längre slutartid, på mellan 1/10 till 1/60 för att få det där mjuka mjölkiga vattnet. Samtidigt fotade jag utan stativ så det gick inte att ha mer för risken att allting blev suddigt.

Okategoriserade

Comments are closed.