1984 fyllde Norrköping 600 år som stad. Då var jag 6 år gammal, och staden bjöd på sin första Karneval. Jag kommer inte riktigt ihåg hur länge det var karneval, nu är det ju Augustifest istället. Karnevalen de första åren var jättestor, massor med dansare och utklädda i både vuxenkarnevalen och barnkarnevalen.

Just denna dag då bilden är tagen bjöds det också på världens längsta tårta, hela Gamla Rådstugugatan var dukat med ett långbord. Nu kanske jag inte riktigt kan säga att detta är ett barndomsminne – däremot minns jag vår promenad hem den kvällen. Det var jag, mamma och min plastfarmor Elsa som gick hem från stan via Hageby till Smedby, en promenad på kanske 5 km. Det är rätt långt för en 6åring! Men som tur var hade mamma en massa godis åt mig, som sk bensin =)

Fast åh, det var en lång vandring…

» Här hittar du startinlägget!

Okategoriserade