29 mars, 2024
Okategoriserade

Sola säkert i sommar!

Jag är väl kanske lite fånig, men jag vill ha högt solskydd – även här i Sverige. Och även på mulna dagar. Dels beroende på de kemiska peelings jag gjorde tidigare i vintras, men också för att jag inte vill ha fler bruna fläckar i ansiktet. Det räcker med den i pannan och på överläppen. För att inte tala om Malignt Melanom, tredje vanligaste cancerformen just nu.

Jag har senaste månaden testat dessa tre solskyddskrämer. Kort recension efter bilden!

Vichy Capital Soleil, SPF 50+

Mycket fet/kladdig kräm. Går aldrig riktigt in i huden och fungerar inte under smink. Annars en helt ok doft och gör inte ansiktet vittonat. På stranden fungerar den såklart jättebra, den är så fet att den håller för svettning.

En fuktgivande solskyddskräm för ansikte och utsatta områden som bröst, axlar händer. Reducerar utveckling av pigmentförändringar och ger ett effektivt skydd mot UVA/UVB-strålning. För solkänsliga personer som har behov av mycket högt solskydd. Innehåller inte parabener.

Betyg: 3 av 5
Pris: 180 kr på Apoteken

Eucerin Sun Face SPF 50

Denna har jag inte testkört ordentligt, utan bara testat under några få timmar utan smink över. Men den har en mattande effekt och går in bra i huden. Känns inte kladdig utan snarare återfuktande.

En lättapplicerad solskyddslotion för ansiktet som ger huden en matt icke-blänkande yta med en silkeslen känsla. Gör att huden inte blir glansig samtidigt som den skyddar mot pigmentfläckar. Kliniskt bevisad hudtolerans, även hos patienter med acne. Lämplig för känslig hud och kan även användas efter peeling och laser behandlingar. Solskyddsfaktor 50 +. Utan parfym

Betyg: 4 av 5
Pris: 145 kr på Apoteken

Neutrogena Dry-TouchSPF 45, 55, 70, 85, 100, 110

För andra året i rad använder jag denna kräm. Visst, krämen vittonar huden och den måste strykas ut ordentligt för att undvika vita linjer. Men den är dry-touch, den är inte kladdig och den fungerar hur bra som helst under din foundation. Den är ganska tjock och dryg, en flaska räcker hela sommaren.

Not Just Sunburn Protection – Superior Anti-Aging Protection  UVB rays harm the skin’s surface and are the primary cause of sunburn.  UVA’s more penetrating rays damage collagen and elastin that results in the signs of premature aging:  fine lines, wrinkles, sagging, age spots, broken capillaries and uneven skin tone.

Läs mer här, denna sida på eBay hade bra info!

Betyg: 4 av 5
Pris: $10-$12 på eBay, ca 65-70 kr plus frakt på $6.

 

En tanke på “Sola säkert i sommar!

Kommentarer är stängda.