25 april, 2024

Mitt nya jag av Sophie Kinsella

Klicka på bilden för att komma till Bokus

Jag älskar chiclit! Jag gör verkligen det! Men jag läser inte vilken chiclit som helst, den ska vara trovärdig. Jag emfaserar det, det är verkligen viktigt. En chiclit där tjejen får allting eller är deprimerad i en kvart och sedan är allt bra igen är inte trovärdig eller alls kul att läsa.

Sophie Kinsella är en brittisk författare, som tillsammans med Marian Keyes från Irland, är bra på det här. I Mitt nya jag av Sophie Kinsella får vi följa Lexie Smart som är en vanlig kontorist på Deller Carpets. Denna bok är alltså inte en fortsättning på Shopaholic-serien. Boken börjar med att Lexie är ute på en krogrunda med sina tjejkompisar. Hon försöker få tag i en taxi i regnet och ser en på långt håll, hon springer därför för att jaga ifatt den… och ramlar och slår sig! Därefter vaknar hon på sjukhuset.

Det är bara ett problem, det är tre år senare och hon minns ingenting sedan den där krogrundan! Hennes liv har förändrats oerhört mycket, vilket till en början känns ganska trevligt för henne. Men hon upptäcker så småningom att allt inte står rätt till ens i paradiset.

Jag hade svårt att sluta läsa den här boken, jag låg vaken till 4 i morse. Och jaa, allt blir bra till slut! Gillar du chiclit kommer du gilla denna, men är du mer inne på scifi kanske detta inte är för dig ;)

Betyg: 4 av 5 | Genre: chiclit | ISBN: 9789186587086 | Antal sidor: 350

Tänk om du vaknade en morgon och hela ditt liv var perfekt…

En snygg man, ett fantastiskt hus, ett chefsjobb, en snygg och vältränad kropp och dyra designerkläder. Hur kunde hon få allt detta utan att komma ihåg vad som hände?

När Lexi vaknar upp en morgon befinner hon sig på sjukhus efter en bilolycka. Hon tror att året är 2004 och att hon är 25 år gammal med sneda tänder och ett katastrofalt kärleksliv. Men, egentligen är det år 2007 och hon är 28 år. Hennes tänder är raka, hon är chef på avdelningen hon tidigare arbetade på – och hon är gift. Med en snygg miljonär. Vad har hon gjort för att få alla sina drömmar uppfyllda? Hon tror inte att det är sant, särskilt inte när hon får se sitt vackra hem. Men när hon lär sig mer om sitt nya, perfekta, liv upptäcker hon mindre smickrande saker om sig själv. Som att alla hennes tidigare vänner hatar henne och att en rival vill åt hennes jobb. Och sen dyker det upp en ovårdad men sexig man och avslöjar en chockerande hemlighet … Vad har hon råkat ut för? Kommer hon någonsin att komma ihåg vad hon gjort? Och vad kommer att hända om hon verkligen gör det?

3 tankar på “Mitt nya jag av Sophie Kinsella

  1. Låter som vi har samma typ av smak när det gäller chiclit, så den här blev jag sugen att läsa nu! :-)

Kommentarer är stängda.