19 april, 2024
Okategoriserade

Angående betalda inlägg

Jag blev lite upprörd idag, minst sagt, av att jag tydligen måste ha varit ren som snö hela min bloggkarriär för att få ställa upp på upproret nedan. Som ni vet har jag haft en kategori som hette Betalda inlägg. I denna kategori placerade jag inlägg, där jag mot betalning skrev ett inlägg/recension av en viss sida.

Så här kunde en förfrågan se ut när jag fick det på Blogvertiser:

Som ni ser är detta en förfrågan om en recension, ingenstans står det ”du får inte vara annat än positiv” eller nåt annat. Nu har jag tagit bort alla betalda inlägg, eftersom de inte riktigt passar in i min blogg. Men så här skrev jag inlägget efter förfrågan ovan:

Klicka upp bilden!

Som ni ser är detta ett inlägg med redaktionell karaktär, jag är ärlig i mitt omdöme om sidan och tipsar nästan i förbifarten om sidan som jag ska länka till (svart överstruken). Detta är i mitt tycke ingen annons. Jag anser att den är relevant i sin utformning. Ändå har jag markerat den som Betalt inlägg, både i kategorin och i inläggets början.

Oavsett vilket, jag anser inte att det är värt min tid att ta uppdrag som detta. Det ger inte mig någonting eller er som läsare.

Dessutom vill jag återigen förtydliga att om jag fått några produktprover och recenserat dem, har jag alltid varit ärlig och sann mot er. Har jag gillat den har jag skrivit det, har jag inte gillat dem har jag sagt det.

Och jag vill FRÅN OCH MED NU ta ställning MOT betalda inlägg!

Frågor på det?

13 tankar på “Angående betalda inlägg

  1. Jag har alltid tyckt att du har varit tydlig med vilka inlägg som är betalda och inte samt att du faktiskt förhåller dig neutral. Det står ju inte ”Nu ska jag berätta om en fantastisk sajt som verkligen kan hjälpa dig få den där snygga solbrännan du alltid letat efter”, typ. För mig så behåller du din integritet och är trovärdig. :-) Jag skulle aldrig tro att du skriver ett inlägg vinklat för att förbättra en produkt eller en sidas image.

  2. Jag bryr mig inte SMACK om att du har gjort, och inte heller om du skulle göra det i framtiden, du var nämligen TYDLIG när det gällde. Därför respekterar jag dig (fortfarande, lol), oavsett vad andra kommenterare sagt.

    Det är trots allt inte alla som är ärliga med sina betalda inläg…

  3. Redaktionell reklam är väl det närmaste man kan säga att ditt textexempel kommer. Och du markerade det helt riktigt! Ser inget motsägelsefullt i detta med vad du sa i det tidigare inlägget.

  4. I mina ögon har du gjort alldeles tillräckligt i exemplet, du skriver ju att inlägget är betalt eller sponsrat. Jag ser inget som helst fel i att man skriver på uppdrag av någon annan. Har du fått kritik för detta så förstår jag inte hur den/de är funtade.

  5. Jag ser inte heller något fel med det du har skrivit, du har jag varit supertydlig med att det är ett betalt inlägg!

    1. Jaa, jag tycker ju att jag var så tydlig, men Kicki tyckte jag skulle ha märkt dem ANNONS. Men det känner jag är en helt annan sak. Så jag vet inte… Tog bort de inläggen nu iaf, förutom just exemplet med BUS. Dock tog jag bort den där hänvisningen till den där sidan, resten står jag för som min egen åsikt.

  6. Jag tycker du har gjort rätt!!!! Dessutom är det var du står JUST NU som betyder ngt, eller…?!

  7. Jag tycker att du har varit supertydlig och jag bryr mig inte om vad andra tycker om det. Du bestämmer över din blogg, eller hur? :D

  8. Klart att man måste få tjäna pengar bara man är tydlig, och det var du ju! Så du har inte gjort något som helst fel tycker jag.
    :-)

  9. Jag har med stort intresse följt Kicki Normans etikdebatt på Daisy Beauty och tycker det är kul att det är så många bloggare som vill följa de etiska reglerna. Hoppas på något liknande för oss ”på andra sidan”:-). Jag ser dock inte att du har gjort något fel i ditt inlägg, du har tydligt markerat att det är ett betalt inlägg och din text tycker jag också är bra – den viker inte för vare sig positiv eller negativ kritik. Du utger dig inte heller för att ha köpt produkten själv – personligen tycker jag det är det värsta, när bloggarna låtsas ha köpt allt och ”som av en händelse” nämner var man kan köpa allt.

    Det kan lätt bli en ”etikhets” när man börjar sätta sig in i vad som är etiskt moraliskt eller inte – följ magkänslan, så tror jag du hamnar rätt automatiskt.

  10. En fråga – hur räknas de annonser du har på sidan ?
    Vad är de – tjänar du pengar på dem också ?
    Jag bara undrar …
    Intressant diskussion

  11. HMS: Annonser är annonser, de är tydligt utmärkta och jag ska få provision på dem om någon får för sig att handla via dem. De är bara ett test någon månad för att se om de ger något.

Kommentarer är stängda.