27 april, 2024
Okategoriserade

Sverige från Ovan på Arbetets Museum

Harvande bonde i Hälsingland. Lars Bygdemark, fotograf

Om du befinner dig i Norrköping bör du inte missa utställningen Sverige från ovan, som visas högst upp på Arbetets Museum. Det är Lars Bygdemarks fantastiska flygfoton som visas och gillar du kartor och fotografier kommer du älska dessa!

Sverige från ovan

29 maj – 29 augusti 2010

I snart trettio år har fotograf Lars Bygdemark flugit över Sverige. Han har tagit hundratals bilder flygbilder från alla delar av Sverige. Hans bok Sverige från ovan som kom 2007 har redan blivit en klassiker, och nu kommer utställningen med samma namn.

Lars Bygdemark ger betraktaren fantastiska vyer, omöjliga att uppleva i verkligheten för de flesta människor. I hans bilder syns berättelser i landskapet: bondens åkertavlor, gruvdriftens sår, granskogsplanteringar, ensamgårdar, myllrande stadsliv med mera.

Utställningen är producerad av Västerbottens museum i samarbete med Lars Bygdemark.

Jag hittade förresten inte min favoritbild på Lars sida, men väl på hitta.se. Det är tre reningsdammar vid Halmstads Flygplats med en lite speciell utformning.

Reningsdammar vid Halmstads Flygplats, satellitbild från hitta.se

4 tankar på “Sverige från Ovan på Arbetets Museum

  1. Jag blir alltid lika glad och rörd när människor lägger ned lite extra omtanke på något som ingen egentligen lägger märke till. Att göra så söta reningsdammar,trots att det bara är från ovan som man ser att det är hjärtan, ja det berör mig faktiskt…

Kommentarer är stängda.