20 april, 2024
Okategoriserade

Försvarsmaktens huvudflygdag 13e juni

Idag var vi alltså på Försvarsmaktens huvudflygdag på Malmen utanför Linköping. Köerna var långa långt ute på E4an, så vi åkte till Mantorp och sedan tillbaka på småvägarna istället. Jag vet inte om vi vann något på det, men vi fick åtminstone se vacker natur istället för en lång kö.

Den 13 juni arrangeras Försvarsmaktens huvudflygdag på Malmen utanför Linköping. I samband med flygdagen firar svenskt flyg 100-års jubileum. Finalen, som är öppen för allmänheten, blir decenniets största flyguppvisning med allt från Tummelisa till Gripen och ett av västvärldens största transportflygplan, C-17. Läs mer här

Jag tog med kameran såklart, men det var svårt att få bra bilder med telezoomen på långt avstånd. Så de bilder som blev bäst är från när vi satt längst fram. Under helikopteruppvisningen alltså, som du lär märka om du kollar på bilderna.

När den häftigaste uppvisningen började, Breitlings Jetflygteam, tog batteriet givetvis slut. Detta team bestod av sju jetflygplan som flög i formation, vid ett tillfälle var de ca 2 meter ifrån varandra. Fanatstiskt häftigt! Tyvärr hittar jag inga bra bilder mer än denna nedan från http://www.breitling-jet-team.com/. Om du bildgooglar kan ni hitta fler bilder!

En tanke på “Försvarsmaktens huvudflygdag 13e juni

Kommentarer är stängda.