3 maj, 2024
Okategoriserade

Sovrumsidéer

I sommar har vi sagt att vi ska måla om i sovrummet. Nu är det målat i rosa och våra smutsiga och rena kläder ligger överallt. Jag längtar efter en renare och vackrare miljö för vår skönhetssömn!

Först och främst skulle jag vilja måla väggarna i en gråblå nyans, den ska vara grå med gå åt petrolhållet. Inte för mörk men inte för mesig heller. Sänggaveln ska antingen målas om eller kläs i vitt tyg, för nu är den insvept i ett vitt lakan då jag tröttnade på bokfolien. Sminkbordet är i furu och den ska målas vitt, lampetterna som sitter där nu ska bytas mot lamprampen Musik från Ikea. Helst med ordentligt ljus, så jag slipper skämmas för dåliga nyansval…

Från mitten av sängen (ovanför alltså, på väggen)  ska jag fästa tygvimplar. Jag blev så inspirerad igår hos Eva på Amandas studentmottagning att jag snor det rakt av! Det är så himla fint med vimplar! Vi ska också ordna med persienner eller rullgardin som går hela vägen ner. Vi har just nu persienner som inte täcker vårt höga fönster så det blir aldrig riktigt mörkt ljusa sommarnätter och gardinerna är ständigt fördragna. Urtrist! Så det kommer bli renare och finare det också!

Sängbord har vi, de fungerar jättebra och är fina. Men trots massor med plats och lådor ligger mina böcker i en evig röda brevid sängen. Där skulle jag vilja ha en hylla eller nåt att ställa undan allt i. Vi har också en stor väggbonad från Ikea med Gustav Klimts Kyssen som vi såklart vill ha kvar i sovrummet, frågan är bara var.

Slutligen, tvätten! Vi är riktigt lata och dåliga på att plocka upp den rena tvätten och stoppa in i garderoberna. Så det är ju egentligen problem två. Oavsett det vill jag hitta bättre tvättsortering som tar mindre plats, sväljer mer och går att stapla. Kanske kan Ikeas sorteringsbackar Sortera fungera?

Dessutom skulle jag vilja göra balkongen lite mysigare, dörren ut är i sovrummet nämligen. Men man kan väl inte hinna allt. Jag borde förresten sortera min garderob och skänka bort sånt som jag inte vill ha längre…

Vad tror ni om mina inredningsidéer?

En tanke på “Sovrumsidéer

Kommentarer är stängda.