17 maj, 2024
Okategoriserade

Dove Summer Glow

Dove Summer Glow är ju ingen nyhet direkt, men fortfarande en produkt värd att köpa och använda. Som ni vet är det ju en fuktighetskräm med en BUS-effekt (brun utan sol). Jag fick alla tre varianter idag, bodylotion för ljus till normal hud, normal till mörk hud samt soft shimmer bodylotion.

Viktigt att tänka på med alla BUS är att förbereda huden med skrubbing, det fäster naturligtvis bättre om kroppen inte är täckt med torra flagor (som på mina ben). Därefter ska man noggrannt smörja in hela kroppen med krämen, men undvika knän och armbågar för mycket samt naturligtvis tvätta händerna noggrant efteråt (hur gör man om man vill BUS:a ovansidan av händerna?). Man bör också springa omkring naken i lägenheten i ett antal minuter innan man tar på sig kläderna samt smörja in sig igen om några dagar för en ökad effekt.

Viktig information angående solning och hudcancer

Källa: Strålskyddsinstitutet

Var femte svensk drabbas statistiskt sett av hudtumörer och antalet nya fall ökar hela tiden, även bland yngre. Våra solvanor är främsta orsaken till att hudcancer är den snabbast ökande cancerformen i Sverige. Flera undersökningar visar att det finns ett klart samband mellan solariesolning i unga år och olika hudcancerformer – främst den allvarligaste formen malignt melanom.

Sedan år 2005 har Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) och föregångaren Statens strålskyddsinstitut (SSI) låtit Statistiska Centralbyrån (SCB) göra en årlig enkätsundersökning av svenska folkets solvanor. Omkring 1000 personer i åldrarna 18-74 deltar och undersökningen ger en god bild av svenskarnas solvanor.

Undersökningen visar att åldersgrupper 18-24 solar mest i solarium och minst solar åldersgruppen 65-74. Kvinnor solar i solarium mer än män och bränner sig också dubbelt så ofta. Enligt de senaste undersökningarna har antalet 18-24-åringar som brännskadats i solarium nästan fördubblats jämfört med för två år sedan. Samtidigt visar undersökningen att unga är den grupp som oroar sig minst för hudcancer.

Själv ska jag spf:a med 70 i år och inte sola kroppen heller.

2 tankar på “Dove Summer Glow

Kommentarer är stängda.