Jag höll på att beställa en Exetube från Stadium online häromdagen, men insåg att det verkligen var höjden av lathet. Istället bad jag Anders köpa den till mig när han var förbi Stadium igår! Smart va? ;) Så nu tänkte jag börja träna lite smått här hemma för att framförallt stärka rygg och axlar.

Träningsutrustning/CASALL EXETUBE II MEDIUM från stadium.se

Exetube är ett enkelt och mångsidigt träningsredskap för träning av större delen av kroppen. Försedd med starka handtag och har ett följsamt och behagligt motstånd. Handtagen är tillverkade i återvunnet material och gummit är tillverkat av säker och stark naturlatex. Träningsinstruktioner ingår.

Ryggträning med exetube

Läge 1: Sitt ner och ha benen lätt böjda. Placera din tube under fötterna, se till att tårna pekar lite framåt så att gummibandet inte kan rulla av foten. Korsa sedan din tube och håll ett handtag i varje hand. Dra sakta tillbaka handtagen så långt det går, dra så att armbågarna är nära kroppen.
Läge 2: Gå långsamt tillbaka till utgångsläget. Tänk på att hålla ryggen rak genom hela rörelsen.
Repetitioner: 15.
Set: 2–3.

Snygga triceps med exetube

Läge 1: Håll i handtag med höger hand, det andra handtaget lägger du på golvet och så ställer du dig med
höger fot på tuben. Ha den högra armen som bilden
visar. Du kan hålla i tuben bakom ryggen med vänster hand om du vill. Dra nu upp höger handtag så att höger arm sträcks ut, se till att lillfingret pekar upp mot taket.
Läge 2: Gå långsamt tillbaka till utgångsläget. Viktigt är att höger armbåge pekar framåt och att du håller armbågen stilla nära huvudet hela övningen igenom.
Repetitioner: 15.
Set: 2.

Starka biceps med exetube

Läge 1: Fatta tag i handtagen på din tube. Placera bandet under fötterna och stå axelbrett med fötterna och ha lätt böjda ben. Spänn magen och håll ryggen rak. Låt armarna vara lätt böjda och ha handflatorna uppåt taket. Vill du öka motståndet på gummibandet så bredda fötterna.
Läge 2: Dra i handtagen så att armarna böjer sig, vänd när du inte kan komma längre. Håll emot när du går tillbaka till utgångsläget, så du inte bara släpper ner handtagen.
Repetitioner: 15.
Set: 2–3.

Okategoriserade
  1. Amen Karin! Var jobbar jag någonstans? Säg till mig om du ska köpa något sådant här i fortsättningen. Jag kan ta med lite småbroschyrer med olika övningar man kan göra med våra exetubes som du kan få nästa gång vi ses. Kommer du på lördag förresten? Jag skulle tycka det vore jättekul!

  2. Sofia: Jo men jag veeeeet att du jobbar på det företaget! :D Men vadå, skulle jag köpt den via dig då menar du? Jag kommer på lördag, så ta med lite broschyrer vetja! :D

Comments are closed.