20 maj, 2024

Nytt från Clinique och Origins

Jag fick ett paket från Clinique och Origins precis före vi åkte ner till Valdemarsvik. Låt oss se vad det innehöll!

Tidigare i höstas lanserade Clinique matta varianter av sitt flytande lättstift, Clinique Pop Liquid Matte Lip Colour + Primer som det fullständiga namnet är. De verkar inte finnas på clinique.se – däremot hittar du dem på kicks.se. Jag vet inte om Suede Lip Color och Matte Lip Color är samma sak.

Jag fick rödlila Boom Pop som ni ser på bilden här bredvis och mer rosa Petal Pop. Det är en ganska tjock kräm som kräver lite finess att lägga på, jag använde en pensel för att få fina kanter. När det torkat så sitter det som berget! Mitt sitter fortfarande efter mer än 6 h och flera måltider, det har försvunnit lite i mitten bara.

De kostar 235 kr på Kicks bla.

 

Det andra var ett set från Origins, ett märke som nu nylanseras i Sverige. De har varit lite i skymundan på sistone, men nu har de fått en ny presskontakt med också lägre pris vad jag förstått. Det här setet heter Origins Prep & Mask.

Setet innehåller följande:

  • Origins Maskimizer™. Maskimizer™ är den första i sitt slag. En pre-mask behandling som optimerar och förbättrar maskens upplevelse genom att göra huden mer mottaglig för maskens ingredienser. Hjälper till att förbättra appliceringen och borttagningen av lermasker. Mjukgör och jämnar ut huden genom att “boosta” den med fukt så att huden blir bättre på att ta upp efterföljande fuktmask.

 

  • Origins Original Skin Mask. En 2-i-1 mask som djuprengör och skonsamt exfolierar huden för att förfina hudens struktur och öka lystern. Den krämiga lerformulan hjälper till att djuprengöra huden samtidigt som den absorberar och tar bort orenheter och överskottsolja från porerna. Den tar skonsamt bort döda hudceller för att ta fram en mer strålande hud, återupprättar hudens lyster och hjälper huden att slappna av samtidigt som den fräschar upp dina sinnen.

 

  • Origins Clear Improvement Active Charcoal Mask. När miljömässiga gifter och smuts tränger in i huden försätts det naturliga filtreringssystemet ur balans, porerna täpps till och huden blir grå och trist. Naturens fantastiska hjälpmedel arbetar från grunden och röjer vägen så att huden återigen kan göra sitt bästa. Fungerar som magnet på tilltäppta porer, absorberar miljömässiga gifter och löser upp orenheter. Användning: En gång i veckan eller efter behov. Öppna porerna med en varm handduk och applicera sedan masken. Låt den torka och skölj sedan noggrant. Se hur din hud får en helt ny klarhet. Den kan andas igen. Passar alla hudtyper.

 

  • Origins Drink Up Intensive Overnight Mask. 90% kände sig direkt återfuktade med en slätare och lugnare hud. 75% märkte direkt att hudens fuktnivåer förbättrades. Hud är beroende av vatten för att upprätthålla ett ungdomligt utseende men den förlorar fukt under hela dagen. Ju mer stressad du är, desto mer fukt förlorar du. Denna intensiva fuktmask med avokado och aprikoskärneolja går ner på djupet i huden och bygger upp fuktreserverna inför morgondagen. Japansk tång reparerar hudens barriär för att förhindra framtida uttorkning och tecken på för tidigt åldrande. Användning: Två gånger i veckan eller vid behov. Massera försiktigt in på en ren hud innan sängdags. Torka av eventuellt överskott.

Jag har ännu inte hunnit testa detta set men det ska bli spännande att sätta tänderna i den. Jag har tyvärr inget pris på detta set.