Det här är ju knappast en nyhet längre, men nu under februari-mars lanserade svenska mineralmakeupmärket Idun nagellack! Emma Green frontade märket vid lanseringen, hon blev ju känd för att säga sin mening genom nagellack.

Idun-nagellack

IDUN Minerals nagellacksserie består av 13 klassiska färger samt ett topplack och ett baslack. Nagellacket innehåller ingredienser av högsta kvalité och har en long-lasting formula som ger strålande glans. Nagellacket är en så kallad 5-free-formula vilket innebär att man tagit bort fem hälsovådliga kemikalier. IDUN Minerals nagellack är berikat med mineraler, vitaminer och mandelolja. Dessa ingredienser är tillsatta för att vårda och skydda naglarna på bästa sätt.

Topplacket ger extra glans, gör nagellacket extra hållbart och innehåller keratin, nagelns struktur protein som är vårdande för naglarna.
Baslacket skyddar naglarna, förhindrar missfärgning och innehåller keratin, nagelns struktur protein som är vårdande för naglarna.

Lacken i sig har fin kvalité, en bra och bred pensel som är lätt att måla med och en kork som är lätt att hålla i (dold under den fyrkantiga korken). Men i mitt tycke vansinnigt tråkiga färger, 13 klassiska färger i beige, brunt och rött. *Gäsp* Men visst, de vänder sig mot en marknad som efterfrågar mer naturliga nyanser.

Jag har fått fyra av lacken, vitbeiga Marmor, taupebruna Granit, korallröda Korall och djupt röda Japsis. Jag kommer visa upp dessa under våren så ni får se dem, nedan en liten sneakpeak!

idun-marmor-1idun-granit-1idun-korall-1idun-japsis-1

Comments are closed.