Jag är inget Clinique-fan. Min styvmamma använder bara Clinique och fick mig att använda deras 3-stegssystem i tonåren, vilket naturligtvis var alldeles för starka grejer för mig. Sedan dess har jag varit lite avig, tyckt att de är lite för känslokalla och tråkiga i sin kliniska framtoning. Jag har lockats mer av gulliga askar med löften om ett roligt liv än av perfektion utformad i ett laboratorium.

Jag erkänner mig nu besegrad. Jag älskar denna foundation i puderform, detta är vad jag har väntat på i hela mitt liv!

Cliniques Almost Powder Foundation kommer i en liten grön, rätt ful ask. Fattar inte riktigt varför de försökt tuffa till den, för det är bara fult. Själv asken i sig är rätt smart, spegel i locket och en tillhörande borste som är jättemjuk och skön mot huden. Första gången jag tog lite puder på borsten och svepte över ansiktet tänkte jag att detta aldrig kommer gå. Det täcker ju inte alls! Men efter ett tag, då jag borstat hela ansiktet och arbetat in det i huden ser det bara helt fantastiskt ut!

Ok, givetvis täcker det inte stora röda finnar, men med en concealer under funkar det otroligt bra. Det bästa av allt är att det ser fint ut i stort sett hela dagen! Beroende på kräm under så håller det mer eller mindre hela dagen utan att bli blankt och det täcker bra hela dagen. På bilden av mig ser ni hur den ser ut efter 12 timmar ungefär. Igår utsatte jag det för regn också, kanske inte störtskur i ansiktet men ändå rätt mycket och det var inga problem heller.

Kort sagt, detta är vad jag har väntat på hela mitt liv och jag älskar den! Så skönt att slippa tre lager kräm och puder och ändå bli blank och tradig! Yes! 295 kr  på Kicks och Åhlens, helt klart värt pengarna!

Betyg: 5 av 5 möjliga!

  1. Tack för recensionen! Pudret verkar ju helt fantastiskt! Du ser ut som en perfekt fotomodell på bilden =) Precis vad min hy också hade behövt!

    Jag testade min mammans almost powder i midsommarhelgen, och det verkar funka på mig också. Hennes är dock för mörkt för mig, så det blir till att leta nyans. Funderar på att försöka köpa från USA, där har de dock inte samma askar, utan säljs utan borste…
    .-= » Kerstins senaste inlägg: Midsommarmacarons =-.

  2. Kerstin: Jag gillar det verkligen!
    Jag har neutral, den är perfekt för mig då den går i gult. Borsten skulle jag nog inte välja bort, den är underbar!

Comments are closed.