Jag har investerat i ett nytt objektiv! Ett makro, äntligen!!

tamron-1

Jag har velat lite i vilket makro jag vill ha, är det närgränsen som är viktigast eller ska den ha zoom så jag kan fota myror? Ja, jag vill ligga på ett liggunderlag i skogen och fota insekter men främst är det nog blommor jag vill fota. Sophie på MediaMarkt tipsade om detta från Tamron som fått väldigt bra kritik, ett Tamron SP 90mm F/2.8 Di VC USD MACRO 1:1. 1:1 innebär att bilderna blir i 1:1-skala på sensorn, vilket är rätt coolt om en fotar myror.

Det kommer säkert komma till användning även när jag fotar nagellack, ni ser bilden på min tumme där du tydligt ser glittret (och mina trasiga och torra nagelband) från måndagens lack Mirror Mirror. Men jag kommer inte kunna ta alla mina nagellacksbilder med detta då mina armar helt enkelt inte räcker till. Så jag får byta mellan detta och mitt 50 mm, vilket kanske blir lite knöligt vid swatchsessioner…

Nedan ser ni också Uchi & Deshi. Pluttkissar. Uchi låg ju och sov så inga tydliga ögonbilder, men jag är imponerad av hur skarpa bilderna blir och hur pass snabb och tyst fokusen är. Något för hög brusnivå kanske men inget som stör mig sådär jättemycket. Bilden på Deshi är tagen i lite bättre ljus, när han nosade på mina trasiga naglar. Så söt.

Nu gäller det bara att lära mig använda objektivet som jag vill använda det, hitta mitt manér osv. Spännade! Hoppas på en tur till en skog redan i helgen!

Kul! Jag är pepp iaf!

Läs mer här om du är intresserad!

English: I’ve bought a new lens! A macro, so I am getting down on my knees to shoot some ants! Yay!

Uchi
tamron-2tamron-3tamron-4

 
Deshi
tamron-5

  1. Alltid kul med nya leksaker :) Fantastiska kattnärbilder också.
    Jag har faktiskt samma och använder den till alla mina nagelbilder. Armen räcker precis till men det är knappt ;) Då jag sällan krälar i skogen (även om det var tanken) så ångrar jag nästan att jag inte gick på en 60mm eller liknande…

    • Tack så mycket! Kul att du har samma, det funkar ju om jag vill ha en tydlig närbild på de fyra vanliga naglarna. Men jag har ju en bild som visar lite mer – till det räcker det inte. Jag har ju ett 50 mm också, så jag tycker inte att ett 60 mm är nödvändigt. Jag krälade i skogen idag, så yay! :D

    • Ja, jätteroligt! :D Älskar ju att ta närbilder. Det här är lite dyrt, 4500 ungefär, men har bildstabilisator vilket är riktigt guld värt.

Comments are closed.