27 april, 2024

Pret-ty-tema: Jag önskar att jag kunde få detta att funka för mig…

Veckans bloggtema på Pret-ty: Jag önskar att jag kunde få detta att funka för mig.

Mina ögonfransar är spikraka. Eller, de är böjda. Fast inte då uppåt utan neråt och rakt fram och lite hursomhelst. Jag har använt ögonfranstång sedan högstadiet, seriöst. I mer än 17 år har ögonfranstången varit det absolut viktigaste i min sminksamling. Före allsköns finntäckande medel och skuggor och pennor och pincetter. Eller ok, ögonfranstången och pincetten kom nog samtidigt och är lika viktiga. Jag erkänner.

Iaf. Det som jag aldrig får att funka är att få fransarna att hålla sig böjda och fina och tjusiga även efter att jag applicerat mascara! Att få dem böjda med tången är ingen match, den rutinen har jag inarbetad. Men just att hitta den perfekta mascaran som inte tappar böjen och är fint hela dan… Just nu använder jag Lancômes Hypnôse, men den är lite för blöt för att det ska bli perfekt.

Men så är det väl i en sminkjunkies liv, eller? Man är aldrig riktigt nöjd!

7 tankar på “Pret-ty-tema: Jag önskar att jag kunde få detta att funka för mig…

  1. Jag har samma problem men böjer och färgar,så varför böjer du dem inte permanent då?

  2. Erica: Jodå, jag testade det för något år sedan med bra resultat! Men det var i en annan stad och jag vet inte om det finns nån som gör det här – plus att jag är för lat…
    Make it up: ah, nice. Får ta och prova den när jag har råd!

  3. Det är klart att det finns ställen där man kan göra en permanent ögonfransböjning i din stad (vet ju var du bor men det kanske du inte vill att jag skriver här…?). Salong Törnrosa är ett exempel, eller Cissi’s skin & beauty, Sensai Beauty, Tips n’ Toes m fl.
    Själv är jag inget större fan av denna typ av behandling, tycker att ögonfransarna för en väldigt onaturlig böjning och för det priset man får betala är det definitivt inte värt det. Däremot kan jag bara hissa primern från Shiseido, håller med Make it Up, kan inte leva utan den!

  4. Lina: Nejdå, jag skriver ju själv att jag bor i Norrköping. =) Men som du skriver, tyckte om att det höll men att det fick en onaturlig böjning. Så tror nog jag köper primern istället! =)

  5. Jag har också använt ögonfransböjare dagligen sedan högstadiet men jag tycker att det funkar rätt bra att behålla böjen hela dagen. Använder du vattenfast mascara? Annars kan ett tips vara att börja med det. Jag har alltid använt vattenfast mascara och har läst att de innehåller mindre vatten och därför inte ”rätar ut” fransarna lika mycket som vattenlösliga mascaror som är tyngre.

  6. Linnea: Tack för tipset! Använder aldrig vattenfast mascara, men skulle ta och göra det då! =)

Kommentarer är stängda.