Idag är andra dagen i Sminkans planetvecka, dagens planet är Merkurius som går i gult. Gult är en sån där färg som antingen kan misslyckas rejält eller bli rätt bra. Jag misslyckades, speciellt med grunden…

Jag började med en brun shadestick från Mac som heter Gentle Lentil. Den var torrare än jag mindes den, speciellt på ögonlocken. Så det blev väldigt omjämnt och fult, det ser smutsigt ut. Jag funderar på att köpa Dignitys mörka variant, vad den nu kan heta. Någon som vet om den fungerar som Dignity men ger en mörk grund istället?

Ovanpå denna lite för torra grund tog jag sedan oskulden av min ena Manly-palett, den med gula och oranga toner. Började med att lägga en orange skugga längst ner, för att sedan lägga en mörkgul över. Mellan dessa skuggor och ögonbrynet tog jag sedan en ganska ljust gul för att tona ner lite. Svart kajal och mascara, samt brun kajal under ögat. Läppglans Benefit, Who Are You Wearing.

Uppdatering: Nu har jag sett de andras mejker och jag börjar undrar varför jag har en sminkblogg! Jag är ju riktigt kass i jämförelse. Nåja, jag kan ju trösta mig med att jag försökte få in lite orange men jag lyckades inte riktigt med min nya palett. Jag har sån huvudvärk med så inget är bra just nu…

 1. Inte alls ojämnt, vad jag kan se. Vackert!
  Jag har den svarta, Felicia, som motsvarar Dignity, men den ger nog ingen radikal färgskillnad under ögonskuggan. Ungefär som med paint pots så blir effekten av färgen på basen inte så stor.

  Sminkans senaste bloggpost: Gult står för Merkurius

 2. Sminkan: Aha, ok. Vore dock spännande att testa den. Och tack så mycket, din var mycket finare dock!

 3. Jag tycker inte det ser ojämt ut :) Tycker inte den var katastrof heller, du har gjort bättre sminkningar men den är långt från misslyckad tycker jag… På småbilderna man kan klicka på ser den jättegul och fin ut :D

  Mias senaste bloggpost: Att lära ut

 4. Mia: Ja, jag har gjort bättre… Svår färg att jobba med. Imorgon är det blått, det lär bli bättre!!! :D

 5. Men shit vad elak jag lät, jag menade absolut inte att det var fult, är jättefint! Tycker gult är en pigg och fin färg att sminka sig med

  Mias senaste bloggpost: Att lära ut

Comments are closed.