5 maj, 2024

Eksem i munvinklarna?

Ni vet att jag alltid klagar på att jag har fet hud? Nu verkar det som om jag snarare har torr hud, eller åtminstone fet T-zon men resten torr. Nåt märkligt är det iaf, för jag är extremt torr – nästa på gränsen till att det är eksem – i de vinklar som bildas mellan näsan och munnen.

Jag märkte också när jag tvättade mig häromdagen och inte smorde in mig efteråt att det i det närmaste sved i ansiktet, så torrt var det. Och ni vet ju hur det är, finnar har man antingen av att man är för torr eller för fet i huden.

Jag tror jag ska ta och smörja in mig med lite Propoliskräm och se om det kan hjälpa =)

6 tankar på “Eksem i munvinklarna?

  1. Jag har hört att om man får eksem och självsprickor i mungiporna och vid näsan att det kan bero på att man har zinkbrist… det var nåt mer som man kunde ha brist på också men minnet är som ett såll så vad kommer jag inte ihåg.
    Tänk om det vore lika lätt att uppgradera minnet i hjärnan som till datorn.

    Angelas senaste bloggpost: På G

  2. Zinkbrist, ja herregud vad har jag inte brist på? Man borde kanske gå och kolla alla såna där värden, lär ju ha brist på både det ena och det andra….
    Tack för tipset!

  3. Jag får små blåsor vid näsvingarna ner mot mun, blir sen till torr eksem, klias vansinnigt. Det är oftast nått som jag inte tål i produkten jag anväder när detta uppstår. Huden runt näsan är tunn och då mer känslig.

    CrazyNailss senaste bloggpost: MAC kväll

  4. Hm, ok… Ja kan ju absolut vara nåt jag inte tål i nån ny produkt. Provar ju en del nu.

  5. Hej! Jag heter Anne och hoppas att jag kan hjälpa dig. Jag säljer Dr Melumad spa och hudprodukter. Det finns en Gel special som innehåller aloe vera som växer vid döda havet. Den är väldigt bra för just eksem, blåsor, sprickor i huden. Jag har en egen mottagning i Skövde men skickar även mina produkter till kunder som inte bor i närheten. Du får gärna gå in och läsa på dr.melumad.dinstudio.se /Hälsningar Anne

Kommentarer är stängda.