29 mars, 2024

LCN – Lovers Lullaby

lcn-loverslullaby-1

Dags så för ett lite lugnare lack, ett härligt vaniljvitt baslack som alla borde ha!

Detta är LCN Lovers Lullaby som kom för några år sedan. Jag skulle nog klassa det som isabellgul, minns ni den legenden? Det är lite intressant, var väldigt fascinerad av den när jag var liten!

Enligt Wikipedia är det följande: Färgen sägs ha fått sitt namn efter den spanska prinsessan Isabella, Filip II:s dotter. Då Isabellas gemål ärkehertig Albrekt av Österrike belägrade Ostende, ska hon ha lovat att inte byta linne förrän staden hade intagits. Då belägringen varade tre år (1601-1604) antog linnet under tiden den smutsgula färg som betecknas som isabellfärg. Samma historia berättas om drottning Isabella I av Kastilien vid Granadas belägring.

Det är alltså inte en ren vit eller gul, utan en blandning där i mellan. Jag har visat detta förut, men det är värt att visas igen för det är så fint. Jag använde detta som underkläder till en manikyr, minns inte vilken det var nu faktiskt men det var säkert fint ;-)

Två lager, det torkar matt så en av naglarna har topplack för att visa skimret. Tror det ringfingret om jag inte minns fel eller ser fel. Lättlackad formula, enkel att få snygg och en mycket klämsam nyans!

Vad gillar du detta? Och känner du till isabellvitt/gult?

lcn-loverslullaby-2lcn-loverslullaby-4lcn-loverslullaby-3

8 tankar på “LCN – Lovers Lullaby

  1. Isabellafärgad har jag nog bara hört i samband med hästar :-). Det är ju inte så vanligt att man benämner något så, även om färgen i sig nog inte är helt ovanlig. Och jo, jag kände till legenden. En av dem jag undrar hur mycket det egentligen ligger i, nu i vuxen ålder. Bra story, liksom, men …

    Inte så tokigt, det är nog en användbar färg.

Kommentarer är stängda.