20 maj, 2024

Tibble Kyrka

Här kommer så alltså bilder från Tibble Kyrka, som ligger nära Täby Centrum och Medley samt Tibble station i Roslagsbanan. Har du vägarna förbi måste du absolut besöka den här kyrkan, framförallt om du uppskattar glasmosaik.

Igår skrev jag en transportsträcka om just Tibble Kyrka, läs gärna den om du missade den!

Följande kommer från Wikipedia:

Tibble Kyrka är ritat av arkitekten Göran Kjessler och kyrkorummets 950 kvadratmeter stora glasmosaikväggar är gjorda av konstnären Mogens Jørgensen. Kyrkans liturgiska silver är formgivet av sil­versmeden Bengt Liljedahl. Kyrkan invigdes 1978 och blev därigenom en av Sveriges största kyrkliga administrativa centrum, då den blev medelpunkt i Sveriges största församling, Täby församling. Kyrkorummet har ett golv belagt med kalksten och ett runt korgolv som ligger ett trappsteg högre. Rummets enda utsmyckning är glasmosaik. Innertaket är plant och täcks med ljuddämpande plattor i mörkgrått.

Helt klart ett enormt wow när man kommer in! Men se till att det är en solig dag när du går dit och tittar!

tibblekyrka-3tibblekyrka-1tibblekyrka-4tibblekyrka-2tibblekyrka-5

4 tankar på “Tibble Kyrka

Kommentarer är stängda.