25 april, 2024
Okategoriserade

Läsarfråga: Ska man lacka på nagelbanden?

Jag fick en väldigt bra fråga av Ann-Sofie som jag tänkte lyfta fram och ge mitt svar på:

Hej Karin!

Jag som ganska nyligen blivit “addicted” på nagellack och hela den grejen har en liten fråga till dig. Jag ser på hur du målar dina naglar, du målar inte ända ner till nagelbandet runt om. Hur får du då så fina kanter? Är du så van på handen, eller tar du bort efteråt? Eller har du något annat knep? Jag har alltid trott att man ska måla ända ner till nagelbanden…. men jag är som sagt inte så kunnig inom detta med nagellack, tog bara ett tag innan jag förstod vad swatches var för något…haha.

Från en lite nagellacksokunnig Ann-Sofie.

Visst är det roligt med nagellack? Och tack för din fråga! Svaret är helt enkelt att det blir snyggare! Jag ser till att penseln inte är alltför flödig på första lagret och sedan sätter jag ner penseln någon liten mm från nagelbandet, sedan lackar jag försiktigt för att inte få på nagelbanden. Jag är stadig på handen, år av övning! Jag tar bara bort när jag verkligen kladdat alldeles för mycket. En del lack är väldigt rinniga och kladdar hur försiktig man än är, andra är bättre.

Sedan är det ju inte bara snyggt såklart, utan ökar också hållbarheten. Genom att inte ha bas- nagellack eller topplack på nagelbandet skapas en jämnare yta som inte lika lätt får det att lossna från nagelbädden. Om det ligger över kanten är det lätt att det lossnar när huden rör på sig. Så försök att inte lacka över nagelbanden. Det ser ganska ovårdat och slarvigt ut tycker jag om man kladdar överallt. Likadant om naglarna är olika långa eller har en konstig form.

Här finns en guide hur man lackar naglarna!

Bild från Laquerized
 

Och så här såg mina naglar ut förr, innan jag liksom brydde mig!  Lite skillnad mot dagens lackkunskaper eller?

12 tankar på “Läsarfråga: Ska man lacka på nagelbanden?

  1. Åh tack så mycket för ditt svar! Du har verkligen tagit dig tid till att gå igenom allt, tack för det! Superbra med guiden, den måste jag spara! Jag målar verkligen mina naglar som på bilden med det rosa lacket, och så har jag alltid trott att det ska vara. Nu när jag läser lite olika bloggar om nagellack så ser jag att det inte är så snyggt och korrekt det jag har gjort. Men jag ska minsann träna på att måla efter guiden. :-) Det kommer nog ta ett tag, men skam den som ger sig.
    Är det dina ”vanliga” naglar eller har du varit till en salong och ”byggt upp” dem? De är så otroligt jämna och fina.
    Tack igen Karin för ditt fina svar! Ha det gott!

    1. Ingen orsak! När du väl lärt dig rätt kommer du bli så nöjd med resultatet att det blir roligare också!

      Det är mina egna! Bra gener vet du ;)

  2. Bara det inte blir för stort hål mellan nagelband och lack, det ser himla fult ut. Tycker jag. Det har inte du dock! Så därför kan jag säga det här. ^^

    1. Eller hur! Fast värst är nog ändå kladd och naglar som är ojämna, finns en bloggare som visar upp riktigt fula naglar… Ryser varje gång.

Kommentarer är stängda.