Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Kanske inte är någon riktig vits att recensera den här boken, Strandsatta av Lucy Irvine, då den inte är direkt ny och lättillgänglig. Den gavs ut 1984 och det kom en uppföljare 1993.

Lucy ser en annons där en hustru söktes, för ett år på en öde ö. Mannen som sökte en fru hette Gerald – kallas G i boken av Lucy – och hans plan är att bo på en öde ö i Stilla Havet och skriva en bok om upplevelsen. De sätts ner på ön Tuin, som ligger norr om Australien. Livet blir direkt hårt och utsatt, de har svårt att hitta ordentligt med mat och blir svårt bitna av sandloppor. De går ner kraftigt i vikt och har problem med svår benröta.

När de sedan börjar få besök på ön av bofastna på närliggande öar vänder tillvaron, de får mer mat och Gerald får motorer att laga. Samtidigt som tillvaron blir bättre och relationen mellan Lucy och Geralds blir varmare, börjar Lucy tappa kontakten med sin egen identitet. Hon älskade ensamheten och livet på Tuin, men nu börjar det bli som ett vanligt liv och projektet känns övergett.

Uppföljaren som jag inte har handlar om hur Lucy tar med sina tre barn till en ö i samma område och lever där ett år. Den är säkert lika långtråkig som den här boken. Visst, den gick ju att läsa och är väl intressant på sitt sätt, men jag har svårt för dessa naiva och flummiga människor.

Betyg: 2 av 5 | Genre: Reseskildring | ISBN: 9137085042 | Sidor: 329

Writer seeks ”wife” for a year on tropical island.’ The opportunity to escape from it all was irresistible. Lucy Irvine answered the advertisement – and found herself alone on a remote desert island with a ‘husband’ she hardly knew. Lucy Irvine fell in love with the seductive, if cruel, beauty of that untouched Eden, whose power to enslave and enchant her never slackened throughout the whole of her amazing adventure. Uncompromisingly candid and sometimes shocking, Castaway is her compulsively readable account of a desert island dream which threatened to turn into a nightmare of illness, thirst and personal antipathy.

  1. Den här läste jag någon gång på slutet av 80-början av 90-talet. Hade glömt bort det men kul att bli påmind :-D.

Comments are closed.