18 juli, 2024

Jag är Zlatan: Zlatans egen berättelse av Zlatan Ibrahimovic, David Lagercrantz

Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Den här boken tog ett tag att läsa, jag somnade ideligen och då tog det en himla tid att komma igenom den. Bra betyg va?

Visst är Jag är Zlatan: Zlatans egen berättelse av Zlatan Ibrahimovic, David Lagercrantz spännande. Zlatan är stor, det går nog egentligen inte att fatta hur jävla stor han är. Hur han tränade i timtal för att sätta ett trick eller hur uppväxten i Rosengård präglade hans spelstil och attityd till livet. Killen blev såld för 800 miljoner kronor, det går ju inte ens att fatta den summan. Speciellt inte att man kan sälja människor hur som helst…

Nåja, Zlatan ja. Han har varit med om en del, motgångar men framförallt framgångar. Han är en imponerande idrottsman, som triggas av sådant vi andra skulle knäckas av. Att bli utbuad av sin egen hemmaklack Ultra hade fått mig att packa ihop, men Zlatan gör mål i stället. Så där är han en inspiration, absolut! Kämpa och jobba för det du vill ha!

Språket dock… Nä, den här boken är riktigt dåligt skriven. Om de nu ändå har David Lagercrantz att skriva boken, då kan han väl få göra det ordentligt? Språket är erbarmligt dåligt, vilket gör att jag åtminstone hakar upp mig på att det är sååå dåligt! Så Zlatan, håll dig till bollen nästa gång!

Betyg: 3 av 5 | Genre: Biografi | ISBN: 9789100126537 | Sidor: 432

”Varför kom hon inte? Tyckte hon inte om mig längre? Det gick en minut, två, tre, tio minuter, och till slut pallade jag inte längre. Det var värsta förnedringen. Hon har säkert blåst mig, tänkte jag. Vem skulle vilja ha en date med mig? Och så drog jag därifrån. Jag skiter väl i henne, typ. Jag ska ändå bli fotbollstjärna. Men alltså, det var dummaste grejen. Tjejens buss hade bara varit lite försenad. Det var chaffisen som velat ta en cigg eller nåt, och hon kom dit precis efteråt och blev lika ledsen som jag. ”

I ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” ger han en helt ny och skakande bild av uppväxten i Rosengård. Med sina egna ord berättar han om papporna från den fina sidan av stan som försöker få honom utslängd från Malmö FF. Han berättar om kampen och striderna i Ajax, om köpet till Juventus, succén i Italien och spelskandalen som höll på att förstöra hans karriär. Han berättar om Inter och segrarna, om Mourinho, målen och de stora stjärnorna. Han berättar om Helena, barnen och om livet bakom strålkastarljuset. För första gången avslöjar han precis vad som hände med Pep Guardiola i Barcelona.

I Zlatans egen självbiografi får vi det rafflande spelet bakom klubbytena. Vi får en insyn i den absoluta toppfotbollen vi aldrig fått förut.

För första gången får vi hela sanningen om Zlatan Ibrahimovic.