2 maj, 2024
Okategoriserade

Karma is a bitch

What goes around comes around.... NOT!

Om Karma från Wikipedia:

Karma (sanskrit: karman, pali: kamma, ”handling”) är ett centralt begrepp inom religion och filosofi. I filosfoskt/religiöst hänseende har karma snarare betydelsen lagen om orsak och verkan. När en varelse agerar med tankar, känslor, handlingar lämnas ett spår både på omgivningen och den egna organismen. Avtrycket får både omgivningen och varelsen att reagera i enlighet med naturlagarna. Trycket är en orsak som får sin bestämda verkan. Naturlagarna sörjer alltid och överallt för att varje orsak får sin bestämda verkan och kallas sammantagna för karma. [1]

Jag måste säga att jag tycker pappa borde ha levt i 1000 år. Han har sedan lumpen varit på olika utlandsuppdrag i länder med krig och elände. FN-soldat på Cypern, för Röda Korset i Guinea, Unicef i Zambia, valövervakare i Sydafrika. Han har varit i Rwanda, Irak, Libanon där det varit fullt krig. Han har gjort så mycket gott för så många människor i nöd att hans karmakonto borde vara smockfullt.

Han var oerhört omtyckt av alla i hemtjänsten och på LAH, av alla hans vänner och alla i släkten. Alla tyckte om honom, oavsett i vilken situation de mötte honom.  Han hjälpte alltid till om han kunde, han har hjälpt mig flytta massor med gånger och var alltid en varm famn när man mådde dåligt.

Så varför måste han dö så tidigt?

8 tankar på “Karma is a bitch

  1. Sitter här med tårar i ögonen när jag läser det du skrivit. Din pappa låter som en alldeles fantastisk människa, jag beklagar verkligen sorgen och håller med om att det är orättvist. *kramar*

  2. Uff så trist… Selv kjenner jeg verdens snilleste dame som snart må gi tapt for kanseren, virkelig urettferdig og bare bare trist..

    Klem:)

  3. Inte rättvist någonstans. Men är man religiös kan man tro att Gud saknade en ängel och tog den finaste som fanns… ? :)

    Kram!

  4. Vilken underbar kommentar, Mia! Blev så glad av att läsa den…den var så fin. Så tror jag absolut att det var.

    Men ändå, varför är det så, att de fina, snälla och omtänksamma som måste dö i förtid? Kommer själv aldrig att förstå det.
    Kram

  5. Jag har inte läst din blogg på länge så jag visste inte att din pappa hade dött…:( Vet inte vad jag ska säga, finns inte ord så det räcker till.
    Men jag tycker att det känns som ett hopp att tänka på karma och allt det där. Jag tror att det finns mycket mer för oss när vi dör, att vi lever vidare på olika sätt.
    Din pappa verkade vara en mycket fin människa med stor omtanke om andra och det måste man väl bli belönad för? Men det allra finaste är att han hade en familj som älskade honom och då blir man aldrig bortglömd. Det är väl det enda vi behöver egentligen.

    Massor av kramar från Linda

  6. Jag träffade inte Hasse så ofta men han va den roligaste människa jag någonsin mött. Jag stötte dock på pappa o Hasse på stan en dag förra våren, min dotter Alice som va fyra år då pratade länge om morfars storebror med skägget!! Det är så jag kommer att minnas din pappa..full av liv.
    Kram från din kusin Sandra

  7. Tyvärr är det alltid så att de goda människorna försvinner från denna jord alldeles för snabbt. Speciellt från sjukdomar, som en människa som Hitler aldrig skulle ha fått bara för att han är en ond människa. Är själv inte religiös kanske mest beroende på sådana här saker. Har svårt att förstå hur en god man som din far verkar vara kan tas bort från sina nära och kära alldeles för tidigt men de som bara skapar oro och smärta får leva hur länge som helst.

    Hoppas att du är ok och massor med kramar :D

  8. Med en sådan god karma kommer han få det hur gott som helst i livet efter detta!

Kommentarer är stängda.