I onsdags var vi i Växjö och jag blev överraskad av att denna lilla håla hade så många roliga små butiker! På The Voodo Land köpte jag två nagellack i blått och lila tex. Märket heter Pf och det fanns mest neonfärger som jag inte var så sugen på. Men dessa var fina!

På en annan gata, Klostergatan 4B mer specifikt, hittade vi The KJ Store! KJ är ju lite kul, det är ju mina initialer! Det var en typisk Kitty-affär, alltså Kitty Jutbring. Coola klänningar med tatoo-mönster, coola smycken och en massa annat kul. Tyvärr fick jag inte fota där inne så jag gitte inte handla heller.

Dock bad jag Anders gå dit och köpa ett smycke åt mig som present, och det gjorde han! Påminner om min AkroPlanet-logga =) Visst är det fint? Lurve it!

Förresten, jag tappade tydligen mitt körkort när jag var i Växjö också. Någon hade hittat det och lämnat in det hos polisen så Anders fick hämta även det igår. Men är det någon som vet om det är olagligt att köra bil utan att ha körkortet med sig? Kanske finns några poliser bland mina läsare! ;)

Okategoriserade
 1. Jag Tror,att blir du stoppad utan att ha körkort med dig så får du en viss tid på dig att komma in på polisstationen o visa upp det? Så var det förr i alla fall.
  .-= » SoPs senaste inlägg: -and .. Action ! =-.

 2. om det är lagligt att inte ha körkortet med sig under färd???? det tar polisen ca en minut att kolla om man innehar körkort eller inte. sedan får du köra vidare, naturligtvis, utan problem. men det är inte poppis. de blir lite tjuriga, men gör inget….
  men att du har en viss tid på dig att komma in på närmaste polis-kontor, stämer ej.
  men de kan ju se inom en minut om du har eller inte har körkort…
  de uppmanar dig naturligtvis om att inte glömma i fortsöttningen, med ett surt tonläge…

 3. Hej
  Din efterlysning efter en polis. Här är en!
  Här har jag gort några utdrag ur Sveriges rikes lag. Där kna man tydligt se att du faktiskt måste ha körkort eller bevis på att körkort utfärdats+handlingar som styrker din identitet, T.ex ID-kort, med dig under färd.

  Körkortslag (1998:488) 3 kap. Utfärdande och giltighet av körkort, traktorkort och förarbevis

  Skyldighet att medföra körkort

  15 § /Upphör att gälla U:2013-01-19/ Den som kör ett fordon som avses i 2 kap. 1 § skall ha med sig
  1. körkortet, eller
  2. ett bevis att körkort utfärdats och handling som styrker förarens identitet.
  På begäran av bilinspektör eller polis skall handlingarna överlämnas för kontroll. Lag (2003:216).

  (2 kap. Förarbehörighet

  Behörighetskrav

  1 § Personbil, lastbil, buss, motorcykel, moped klass I, terrängvagn och motorredskap klass I får köras endast av den som har ett gällande körkort för fordonet. Har släpfordon kopplats till en bil ska föraren ha körkortsbehörighet även för släpfordonet. Lag (2009:189).

  :Sveriges rikes lag

  Hoppas att detta klargorde saken.
  Ps. Var aldrig rädd för att komma till oss och fråga!

Comments are closed.