16 april, 2024
Okategoriserade

När lackar du naglarna?

Idag på lunchen fick jag berätta om Nailmail för Anders kollegor. Samtalet kom sedan in på det där med tid. Det vanligaste som tjejer säger som aldrig använder nagellack är att de inte har tid. De har inte tid att fila och lacka och dutta för all tid går åt till deras barn och sitter de framför teven måste de tydligen vara 120% koncentrerade på vad som händer där.

Jag blir alltid lite irriterad på kvinnor som dessa, det känns alltid som att de nedvärderar andra som har tid för sig själva. Jag tycker mest synd om dem som inte fattar att man måste ta hand om sig själv utifrån och in. Att bli martyr när man skaffar familj gynnar ingen.

Själv håller jag på med mina naglar när jag ser på tv. Filar lite förstrött eller lackar om. Men tid finns ju alltid.

Men när är din nagelstund? Berätta om dina ultimata nagelrutiner!

23 tankar på “När lackar du naglarna?

  1. Alltid framför tv:n. Koncentrationen på tv:n blir mindre men det är ju sällan något bra i alla fall.
    Perfekt att smörja nagelbanden och göra söndagsmanikyr.

  2. Nu när jag tagit bort mina förstärkningar har jag börjat vårda naglarna igen. jag lackar och filar framför tv´n när Calle somnat.
    Jag sköter om mitt utseende lika mycket som innan jag fick barn, och då har jag ändå en bäbis, tre hundar och ett stort hus att sköta om. Men jag måste ju få ta hand om mig själv också!

    1. Jag målar inte naglarna så ofta som jag skulle vilja just för att jag gärna vill ha minst 1 timme helt ostörd tid om det ska bli bra. Jag målar framför tvn och sitter gärna framför datorn medan det torkar. Gärna kvällstid men inte FÖR sent, då riskerar man att få kuddavtryck i det mjuka lacket även om det torkat på ytan.
      .-= » Tinas senaste inlägg: Födelsedagsutlottning nr 6! =-.

  3. När jag tittar på tv :D oftast på söndagar/onsdagar när jag har badat och fixat mig :D

  4. Jag brukar passa på att lacka dem framför TV:n när jag skall se något av mina ”slötittarprogram”, t ex Anna Anka, Idol, Filip & Fredrik eller andra typer av program som inte kräver 100% koncentration. Tid finns alltid, det gäller bara att ta sig den tiden! Dessutom finns det ju numera snabbtorkande överlack, så det borde verkligen inte vara ett problem för någon att klämma in timme nagelvård då och då.

  5. Jag tycker att det överlag finns en något nedlåtande attityd mot mig när det handlar om smink, lack, kläder och annat som ger ett skimmer åt tillvaron. Det som framför allt sägs är just: ”Hur har du tiiiid????” följt av: ”Att du bara oooorkar hålla pååå!!!” och så grädden på moset, då : ”Mäh, du är ändå fiiinast när du är natuuurlig!!!” Det är därför sminkbloggarna och Pret-ty betyder så mycket för mig, för här är jag bland likasinnade människor som ”håller pååå” för att det är roligt, och tycker det är helt i sin ordning att ta egentid för att pyssla om sig själva :) Vi är INTE ytliga, vi är INTE egotrippade, vi KAN pyssla om våra familjer OCH oss själva och vi är intelligenta kvinnor som har fattat värdet i att ta hand om oss och ha roligt samtidigt, eller hur? Kram på oss :)

  6. Jag har heller aldrig förstått mig på dem som menar att de inte har tid. Jag lackar alltid om framför teven och jag tycker det är jättemysigt att sitta och fixa med naglarna. Och så lång tid det tar ju faktiskt inte. Hela rutinen, inklusive att fila och olja in tar ju en halvtimme. Hinner man kolla på teve så hinner man fixa naglarna.

    Jag tror mest det handlar om brist på intresse och det är såklart inte något fel med det, men då kan man väl bara säga det i stället för att skylla på att man inte har tid?
    .-= » Nailtastics senaste inlägg: Orly Luxe =-.

  7. Framför teven, jag är fullt kapabel att göra fler än en sak åt gången!! Gör alltid något mer än ”bara” ser på teve. Att fixa naglarna tar ju inte särskilt lång tid när man får in vanan. För mig är manikyr, pedikyr, sminka mig på morgonen, fixa håret osv min egen tid när jag bara får ägna mig åt mig själv, det tänker jag aldrig ge upp. Sen jag fick barn har den tiden bara blivit viktigare, om jag bara får lite tid för mig själv blir jag så mycket bättre mamma och fru så den tiden ger min familj mig mer än gärna!

  8. Caroline: Jamen eller hur!

    Moonstruck: Ja, precis! Så jäkla trist det är när man får höra sånt. Ok att alla är olika, men varför nedvärdera andra för det?

    Anna: Bra, du har verkligen fattat grejen!! :D

    Man får väl lära barnen att de inte ska störa? Eller?

  9. Oftast lackar jag på kvällen, framför ett halvintressant TV-program, eller i reklamen om det är nåt jag vill se. Helst när jag inte har sällskap och helst hemma. Men man får ju försöka multi-taska ibland, även om jag helst gör en sak i taget, idag sminkade jag mej när jag väntade i telefonkö. Och jag har inte sladdlös/högtalarfunktion utan står och trycker i ett hörn av köket :)

    1. På kvällarna framför tvn. Nu filar jag ju inte och så utan bara omlackning. Tar ju ingen stund alls (förutsatt att det inte är glitterlack som ska veck först)
      .-= » Kajalpennans senaste inlägg: Lila som blev rosa =-.

    1. Oftast framför teven, om man tycker att man tappar koncentrationen så kan man ju alltid använda sig av reklampauserna. Handen på hjärtat händer det att jag gör det på arbetstid de dagar jag jobbar hemma och har en lugn stund. På kontoret går det inte för det luktar så starkt och jag sitter i kontorslandskap.
      .-= » Ninnis senaste inlägg: Fredagens =-.

  10. Åh, vad jag älskar alla nagel- och sminkbloggar. Så skönt med likasinnade. Många i min omgivning tycker att det är kul att läsa min blogg osv. men jag får även höra att de inte förstår hur man får tid till ”det där”.

    Lacka naglarna gör jag vid köksbordet med min älskade laptop framför mig. Oftast har jag redan på morgonen bestämt mig för att lacka om och kan under dagen fundera över vilket lack jag ska välja inför omlackningen. Hade jag haft bättre belysning vid tv:n hade jag nog suttit där.

    Sen sitter jag i lugn och ro och lackar om och kollar lite blogginlägg mellan varven. Det är som en liten avslappning, nedvarvning. Jag älskar att kunna ta hand om mig själv och vill alltid göra, även när/om jag får barn.

    Har precis haft en sittning :). Sambon är i garaget så jag har lackat om i ett gudomligt lack. Kommer i bloggen så fort jag hinner. :)
    .-= » Pamsans senaste inlägg: Mjau! =-.

  11. Håller med Moonstruck- och dig Karin. Jag fixar oftast med naglarna i just tvsoffan,jag har t.o.m alla lack o nagelprylar i små kartonger i en låda i tvbänken.Tar bort lack gör jag i badrummet så jag kan öppna fönstret p.g.a removerlukten, o sen skrubba nagelband o naglar ordentligt i tvättstället. Men att ha tid,man Måste ju inte göra en hel manikyr varenda gång, dra på ett lager lack för att pigga upp sig tar ju tre minuter-Jag har bättrat på lack i bilen- kör inte själv- för är det något jag tycker ser Väldigt ovårdat ut så är det flagigt lack.Kanske en larvig fix idé hos mig – men- :-) Korta naglar gör mig inget, bara de ser ut som om personen bryr sig om dem.
    .-= » SoPs senaste inlägg: Två stycken =-.

  12. Jag lackar alltid naglarna i sängen, innan jag ska somna. Jag tycker om att ligga och läsa en halvtimme eller så innan jag somnar, och då är det perfekt att lacka naglarna. Ett lager lack, läs ett antal sidor, ett nytt lager lack, läs ett antal sidor … Sedan försöker jag vara försiktig så att det inte ska bli märken från kudde eller så, men det brukar inte vara något större problem.

    Jag jobbar väldigt mycket, så även om jag inte har några barn har jag svårt att köpa ”ingen tid”-argumentet. Tid har man, det är bara en fråga om att prioritera. Jag har inte ens någon TV, så där sparar man lite tid om man vill …

  13. Jag spelar det där gisslet till datorspel som heter World of Warcraft… och jag spelar det rätt mycket, men jag lackar mina naglar medan jag spelar. Det blir ofta små pauser på 3-5 minuter, perfekt för att hinna lägga på ett lager lack. Och sen sitter jag juh med fingrarna snällt spretande över tangentbordet så de torkar ifred.

    Sen så tillhör jag en subkultur också och guuudars vad jag tycker det är skönt. Alla är mer eller mindre intresserade av smink, hår, bodymods, you name it… Aldrig något nedlåtande om smink eller lack eller något sådant, alla är bara positiva och underbara!

  14. När jag går i skolan lackar jag om typ varannan dag, filar och smörjer och gnetar på.
    Nu när jag har praktik så ska naglarna hållas korta, korta, oh så korta. Vi pratade om naglar på en föreläsning en gång, föreläsaren såg väl mina lysande naglar :p Vi diskuterade bu eller bä, ta hand om naglarna med mera, och den bästa längden på naglar i värden är de där nageln inte sticker upp ovanför fingertoppen.

    Trist, jag vet!
    Men å andra sidan är det INTE skönt eller optimalt att stå i latexvantar och längre naglar och bädda/tvätta sängar, torka bajs, pillra med infusionsslangar och droppåsar.

    Så just nu gör jag inget speciellt med naglarna förutom att jag klipper ner dem (med klippare >.< fy! Vill hellre fila men, eh, bah) och stryker på ett ofärgat underlack. Masserar in både myrraolja och serum så att handspriten inte gör så stor skada.

  15. Alltså… De som påstår sig inte ha tid, de har bara inte upptäckt snabbtorkande överlack än.

Kommentarer är stängda.