26 april, 2024
Okategoriserade

Drop Dead Diva

Jane, den smarta men överviktiga advokaten. Som givetvis har dålig klädsmak också, för hon är ju fet.

Sitter och plöjer tv-serien Drop Dead Diva, lite omväxling mot alla avsnitt av Top Model och Project Runway jag normalt tittar på. Drop Dead Diva handlar om en aspirerande fotomodell som dör i en olycka, får komma tillbaka till jorden men i fel kropp. Denna fela kropp är givetvis en överviktig men smart advokat.

Deb, snygg men korkad blondin. Såklart.

För givetvis går ju inte ekvationen modell och smart ihop, utan för att det ska gå att vara smart måste man vara överviktig. Eller hur? Nästan alla case som advokaten Jane får handlar om överviktiga som blir orättvist behandlade, just för att den instängda Deb (som modellen heter) ska känna sig tillfreds med sin nya kropp.

Jag orkar inte riktigt skriva ett vasst inlägg om detta men fan vad jag hatar dessa stereotyper! Det är så otroligt uselt att jag kräks, även om jag ändå fortsätter titta eftersom karaktärerna i sig är älskvärda. Det är mer själva grejen jag retar mig på! Enkelspåriga tv-seriemakare utan fantasi som inte kan göra nåt nytt utan att fortsätta cementera de jävla rollerna som finns.

För att ta en till, den snygga advokaten i serien – gissa om hon är elak eller snäll?

7 tankar på “Drop Dead Diva

  1. Ja, visst är det löjligt? Själv är jag lite lagom rund och lagom smart – det känns inte som om nån har hittat på en teveserie om någon som mig direkt, men det är väl ointressant antar jag… fniss.

  2. Så tråkigt. Kan tänka mig att syftet är att visa att ”överviktiga människor också duger nånting till, trots allt”. Som om man inte redan vet det, liksom. Det blir alltid lika fel när politisk korrekthet krystas fram på det där viset.

  3. Ja,jag har också plöjt den under helgerna men blev besviken. Oavsett vad dom har för stereotyp uppfattning om ”tjocka”??????
    kvinnor så hade jag hoppats på lite läckra kläder eller något annat uppiggande men….icke.
    Mitt intryck av serien blev tyvärr ett stort…JAHA…..inte mera.

  4. Bella, du är inte dum!
    Titta på din blogg bara, du sitter ju och klurar med design och sånt :) Vore du dum så skulle din design se ut som skit och du skulle vara överlycklig och tro att den var fantastisk :)
    .-= » Elenas senaste inlägg: NYX hos eleven! =-.

Kommentarer är stängda.