Välkommen till veckans Grön Onsdag! Som du vet är det United in Pink hos Helena den här veckan, en temavecka för att uppmärksamma bröstcancer. Då jag ju själv slåss mot detta helvete är det naturligt att jag är med på denna temavecka. Jag vet ju att jag har en del läsare på Grön Onsdag så jag vill inte ställa in den helt. Jag vill att du är med här om du vill, men framförallt vill jag att du besöker Helena (och är med där). Läs det hon skriver och det jag skrivit. Engagera dig!

Som sagt, jag ville inte ställa in Grön Onsdag. Istället ville jag visa ett lack i grönt med rosa inslag. Terrestrial Nails – Fuchsia Garden trodde jag att jag redan visat men tydligen inte. Himla läckert lack, mycket skir jellyfinish som tillåter det rosa glittret att lysa igenom. Det är en ganska blå turkos nyans, men jag låtsas att det är grönt. Med en grön bas hade det ju sett väldigt grönt ut. Tycker det blir fint såhär när min nagel lyser igenom lite.

3 lager ändå, jättefin finish och älskar att glittret lyser igenom så bra. Ganska tunt med glitter tyvärr men ändå fint.

Vad tycker du?

__

Jag får behandling idag, min sjätte. Har intalat mig själv att ”det här med cellgifter var ju inte så farligt?” men jag tror att jag helt enkelt stoppat huvudet i sanden. Alla blir så förskräckta när cancer kommer på tal, visst, alla är rädda för döden bakom axeln men jag tror många är rädda för cellgiftsbehandlingen. Jag har hittills haft ganska lindriga biverkningar. Ja tappat håret har jag såklart och mycket finnar. Väldigt trött i perioder men inte så mycket mer. Men jag har förstått att de sorter som kommer framöver är värre.

Jag tror också att med mer information behöver det inte vara så skrämmande. Ja alla människor är olika och reagerar olika, men kanske kan en mer positiv inställning göra det enklare att stå ut? Jag förstår inte de som är otrevliga mot vårdpersonal, eller rädd för den delen. Jag litar blint på auktoriteter och litar på att de vill mitt bästa. Jag måste ha den inställningen.

Jag vill ju leva. Jag vill finnas för min son. Jag vill träffa mina barnbarn och barnbarnsbarn. Jag vill leva!

 


  1. tycker det är rätt snyggt el häftigt lack:) jag är med idag. Tycker det är bra att du skriver vad du går igenom..man blir lite mer medveten om saker o ting. ..hoppas du snart mår bättre o slipper allt detta!!!!kram på dig!

  2. Det där lacket gillar jag verkligen, gör väl inget om det inte är übergrönt, nästan är det ju i allafall. Det rosa glittret är ju passande i sammanhanget och väldigt läckert. Superfint! Jag är också typen som heller pratar och berättar, stöter och blöter. Tänker att det är lättare för både mig och andra att förstå varför man kanske beter sig på ett visst sätt. är ledsen, glad, arg eller vad det nu kan vara för att det kanske finns en specifik anledning. Och jag tror att man mår bättre av att få ösa ur sig lite. Och som Ingegerd skrev, väldigt bra att du skriver om det, ger upplysning och man får lite mer insikt i hur det kan vara att vara drabbad, även om jag tror att man inte till fullo kan sätta sig in i det förrän man (förhoppningsvis inte) sitter där själv… Jag följer dig dagligen, och beundrar din kämpaglöd och sänder dig all lycka till och styrkekramar!

Comments are closed.