Som jag skrev förra lördagen har jag idag varit på kemisk peeling på Hudakademin i Linköping. Jag gjorde en sk Cosmecuticalbehandling:

Cosmoceuticals behandlingar – Kemisk peeling / medicinsk hudvård
Genom att kombinera medicinsk hudvård och kemisk peeling kan man förbättra huden radikalt. Mene&Moys
hudvård är djuprenande mot akne, ökar lyster och glans, ökar hudens elasticitet, tar bort åldersfäckar och reducerar
fna linjer. Föryngringen av huden fnns kvar för alltid.

Till att börja med fick jag fylla i en hälsodeklaration, för att se till att jag inte använder vissa läkemedel eller har några allergier. Jag fick också redovisa för min befintliga hudvård idag, om jag använder rengöring eller krämer med syror. Det gör jag ju, men inte särskilt starka så det gick bra. Därefter började själva behandlingen.

behandling-1Här gnuggar hon min panna för att se om jag blir röd av friktionen. Hud som lätt blir röd vid friktion tyder på att det är känslig hud, vilket naturligtvis har betydelse för en syrabehandling.

behandling-2Därefter noggrann rengöring med en glykolkräm.

behandling-3Själva krämen med syra är vit och den låg bara på i någon minut. Kändes inte alls, trodde det skulle svida och bränna! Men det var bara behagligt hela tiden.

behandling-4Och så här blev resultatet! Superlen och ren hud! Vi får väl se om jag fjällar och har mig, men hittills ser det bara fint ut! Pigmentfläckarna och ärren försvann dock inte, får väl göra en laserpeeling istället om något år.

Förutom hemsidan med massor med information bloggar Johanna också, missa inte den! Missa inte deras erbjudande nu i december! 695 kr på den behandling jag tog idag, mot normala 795 kr.

Okategoriserade
  1. Ska bli spännande att se om ett par dagar om du fjällar eller ej. Som hudterapeut är sådana här behandlingar allra roligast att göra tycker jag!
    Kram och lycka till med fjällandet!

    • Hej!
      Vanlig mild kemisk peeling som man kan få utförd av hudterapeuter hjälper knappast mot akneärr. De sitter mycket djupare och mild peeling, tex aha-peeling, hjälper bara på yttersta hudlagret. Om du vill få bort akneärr ska du istället gå till en sjuksköterska som kan använda starkare syror, som V-peel eller Salicylsyra. Den flagar du mycket kraftigt av och upprepade behandlingar ger resultat även på djupare ärr.

Comments are closed.