Hallå! Dags igen för grön onsdag! Var med via inLinkz nedan.

I helgen var jag som ni tidigare sett på Daisy Beauty Expo. Något mer smink och nagellack än första året jag var med, jag har swatchat en del som snart kommer i bloggen. En av utställarna var Lyx Cosmetics som förra året lanserade Lacqua, vattenbaserat peel-off-lack. Jag har klämt på dem på Åhléns men inte haft råd att köpa dem. Kul att de var på mässan och jag bytte ett av de rosa vi fick i vår produktkasse mot detta gröna.

LacquaForest Hug är en tealgrön nyans, inte riktigt skogsgrön som namnet ger på handen. Jag har applicerat detta helt enligt instruktionerna. Buffade med blocket och tog bort överskottet med borsten, tunt lager baslack som fick torka ordentligt och sedan 2 lager lack med 3 minuters torktid mellan lagren och slutligen topplack. Lacqua är vattenbaserat och torkar då vattnet dunstar, det behöver därför lite tid. Hållbarheten ska bli väldigt intressant att se, de lovar 3 veckor men om ett hörn släpper lossnar det lätt. Dag 2 idag!

Vad tycker ni? Har du testat lacqua? Ska bli väldigt spännande att se hur länge det håller, tänkte ta ett glitterlack över detta om en vecka för att se om det påverkar peel-off-funktionen.


  1. Jättefin färg! Ska bli roligt hur hållbarheten blir på dig. Jag har fortfarande kvar mina Lacqua/Lachrome-naglar och hållbarheten är än så länge inget problem för min del. Kommer inte låta det sitta i en vecka dock (och definitivt inte i 3), kommer ta av det imorgon för då vill jag måla med annat. Men kommer nog ta ett nytt Lacqua nästa vecka och då får det sitta i 5 dagar. Tycker att de lacken är jättespännande faktiskt, kul att se hur de presterar när man får prova dem lite mer.

    • Du får ta och dokumentera borttagningsprocessen! Blir jättespännande att se hur länge mitt håller som jag ju satte på själv. Och så ska jag testa det som bas för ett glitterlack.
      Kul att du var med idag! :D

  2. Spännande med ett sånt lack, verkligen nyfiken på hur det sitter, kanske är värt pengarna. Är med idag, äntligen, men inte riktigt klar ännu. Väntar på att lacket ska torka, men snart snart ?

    • Ja, jag hoppas det håller bra och funkar som tänkt. Vore ju bra att kunna ha under glitterlack för att bara kunna dra av det efteråt utan att det skadar nageln. Kul att du var med idag! :D

Comments are closed.