29 mars, 2024
Okategoriserade

HP Studio Tord Boontje

HP gör de snyggaste datorerna enligt min åsikt! Jag har en stor tung HP dv9000 Pavillion, mer släpbar än bärbar men också min bästa vän. Eller ja, ni fattar… Detta eftersom hela mitt liv är uppbyggt kring verksamhet på internet. Jag måste ha en kraftfull dator med en stor skärm.

Men minidatorer är intressant för den bloggande och arbetande karriäristen, visst vore det trevligt att bara tjoffa ner datorn i väskan och gå till ett fik istället? Inte riktigt möjligt med min 3,5 kilos HP.

hp-boontje[PRESSMEDDELANDE] Årets kanske hetaste minidator kommer från HP och finns i handeln nu, lagom till jul; en specialutgåva i vitt och silver designad av den kände inredningsdesignern Tord Boontje. Det unika 3D-mönstret med flora och fauna från lock till styrplatta symboliserar datorns mijöanpassade tillverkningsmaterial och energisnåla förbrukning. HP Mini 110 designad av Studio Tord Boontje har en rad inbyggda verktyg som gör det lätt att både blogga och Twittra på resande fot.

Hp Mini 110-serien har även inbyggd webbkamera, trådlöst nätverk och en drifttid på över tre timmar, vilket gör det enkelt att genomföra videosamtal även när man är på språng. Utöver dessa funktioner finns HP Quick Web som ger tillgång till  viktiga verktyg, som e-post, utan att starta upp datorns operativsystem. HP Mini 110- serien är utrustad med en bildskärm på 10,1 tum och har ett tangentbord som är 92 procent av storleken på ett normalstort tangentbord.

Förutom den begränsade utgåvan av Tord Boontje finns HP Mini 110 även i rosa, svart och vitt. Mini 110 Tord Boontje kostar 4290 SEK. Mini 110 i rosa, vitt och svart kostar 3,990 SEK. HPs minidatorer finns tillgängliga hos bland andra Siba, Onoff, Elgiganten, Expert, Dustin, Inet och Webhallen.

Om Tord Boontje

Holländaren Tord Boontje examinerades från Royal College of Art 1994.  Två år senare grundade han Studio Tord Boontje och är idag en känd profil inom inredningsdesign med ett flertal priser i bagaget. Han är främst känd för sina projekt inom industriell design, inredning och ljusinstallationer. Hans möbler och lampor har bland annat ställts ut på Victoria and Albert Museum i London och the Museum of Modern art (MOMA) i New York. För mer information om Tord Boontje besök www.tordboontje.com

3 tankar på “HP Studio Tord Boontje

Kommentarer är stängda.