28 mars, 2024
Okategoriserade

Stureplans mest inflytelserika, topp 20

Jag rör mig verkligen inte på Stureplan eller i de jetset-kretsar som rör sig där. Jag är baserad i Norrköping och det är en minst lika stor ankdamm som Stureplan. Men Sturecompagniet fyller i år 20 år och utser därför de 20 mest inflytelserika personerna som ”hängt” där.

Årets topp fem med motiveringar är:

1) Mika Kjellberg, grundare MIKAs.

Mika Kjellberg är modellmamma och som sådan Sveriges i särklass största och mest omtalade. Hennes långvariga närvaro i epicentrumet för landets mode- och nöjesindustri är oöverträffad. Utan Mikas modeller, vilka inkluderar bland andra Carolina Gynning, Victoria Silvstedt, Emma Wiklund och Izabella Scorupco hade de senaste 20 årens musikvideos, modeveckor, livsstilsmagasin, filmpremiärer och kvällstidningar sett annorlunda ut. Det i sin tur har påverkat hur vi ser ut och följaktligen hur miljöerna vi rör oss i fungerar.

2) Sofi Fahrman, journalist och författare.

Sofi Fahrman finns överallt – från blogg via tv-program till bokhylla med en välbekant mix av hårt mode, glättig veckotidningsjournalistik och personligt tilltal. Nyckeln till framgångarna är Sofi själv, genom bilden av henne med en livsstil som många avundas. Sturecompagniet har varit en av de platser där idealet har skapats.

3) Björn Borg, tennislegend.

Om man har elva Grand Slam-titlar, varav fem konsekutiva i Wimbledon så är man en av de viktigaste gästerna som någon restaurang eller nattklubb har haft under de senaste 20 åren – så även på Sturecompagniet. Björn Borg är dessutom en modeikon av rang, som har gjort revolutionerade insatser för både pannbandet och herrpälsen.

4) Max Martin, demonproducent.

Från Backstreet Boys bratsymfoni “I Want It That Way” till världshits med Celine Dion, Britney Spears, Bon Jovi och Pink. Max Martins producentkarriär sträcker sig över 15 år och flera av hans låtar har blivit allsångsklassiker på Stureplans nattklubbar. En Max Martin-refräng i mindre genomtänkt tonart är ett obligatoriskt moment i en framgångsrik festkarriär på Stureplan.

5) HKH Kronprinsessan Victoria, Kunglighet.

Kronprinsessan må vara fråntagen sin makt i formell mening, men i informella och sociala sammanhang finns det något klart regerande över hennes närvaro. Victorias gunst har skapat livslånga karriärer och starka personliga varumärken. Det hör inte till vanligheterna längre, men den framtida statschefen har synts ute runt Stureplan.

Plats 6-20:

6. Victoria Silvstedt, glamouramazon
7. Ulf Ekberg, affärsman
8. Noppe Lewenhaupt, kungavän
9. Caroline Winberg, modell
10. Tony Fernandez, nattklubbschef
11. Zlatan Ibrahimovic, fotballeur
12. Micael Bindefeld, pr-geni
13. Jannike Björling, exfru
14. Jonas Åkerlund, videoregissör
15. Tomas Brolin, ex-fotballeur
16. Izabella Scorupco, bondbrud
17. Lena Philipsson, artist
18. Johan Renck, Stakka Boo
19. Kristoffer Ahlbom, Sturecompagniet
20. Jonna Berg Wahlström, chefredaktör